Maak winst in 2014: Werk aan een budgetvriendelijk gezin

Een groter budget ligt in 2014 voor jou binnen handbereik. Ook daar waar je het niet verwacht, kun je meer ruimte in je budget creëren, in je gezin bijvoorbeeld:

BUDGET-L!FESAVER 5 – Werk aan een budgetvriendelijk gezin

Weet jij nog waarom je destijds verliefd werd op je partner? Om haar mooie ogen, haar gevatte opmerkingen, haar vrolijke lach? Om de kuiltjes in zijn wangen, zijn humor of zijn kontje? De kans is klein dat je head over heels was omdat jullie allebei hetzelfde dachten over het managen van het budget. Toch zal eensgezindheid over geld en geldzaken in je gezin je heel wat geld opleveren.

  • Maak met je partner goede afspraken over wie wat doet: wie brengt het geld binnen, wie houdt zich bezig met de administratie, wie verwerkt de post en doet de betalingen, wie doet de boodschappen…
  • Leer ook je kinderen met geld omgaan door eenvoudigweg het goede voorbeeld te geven. Leer hen ‘slim shoppen’ (daarover vertel ik morgen meer op mijn blog).
  • Bespreek het bijvoorbeeld op een ‘gezinsvergadering’: zit één keer per week met het gezin samen en bespreek de organisatie en planning van het gezin, maar evengoed de budgetzaken. Zo zal het hele gezin enthousiast en betrokken meewerken aan een gezond budget én leg je meteen ook een stevige basis voor later voor je kinderen.