Maak winst in 2014: Organiseer je spullen, je papierwerk en jezelf

 

Vandaag, de vierde tip om in 2014 winst te maken.

 

Heb je er al eens bij stilgestaan dat ook de organisatie van je spullen en je papierwerk en de organisatie van je leven je heel wat geld kunnen opbrengen? Dit zijn alvast enkele slimme organizing-acties die je heel wat winst kunnen opleveren:

 

BUDGET-L!FESAVER 4: Organiseer je spullen, je papierwerk en jezelf.

 

Organiseer je spullen:

Geef al je spullen een logische vaste plaats én breng ze na gebruik meteen terug naar die plaats (vooral dat laatste is belangrijk): je zal niet meer moeten zoeken naar je spullen en dus niets meer dubbel moeten aankopen. Voor een zoekgeraakte schaar valt dat misschien nog mee, maar als je de boormachine kwijt bent, dan wordt dat een dure zaak. Bovendien win je ook heel wat kostbare tijd, want je weet voortaan altijd waar alles ligt.

 

Organiseer je papierwerk:

Zijn je garantiebewijzen onvindbaar en moet je om die reden een nieuw toestel kopen? Of krijg je vaak (dure) aanmaningen omdat je je rekeningen niet op tijd betaalt? Organiseer en structureer je papierwerk in een eenvoudig archief (enkele goed-gelabelde mappen volstaan) en zet een systeem op voor het verwerken van de post en het systematisch, bijvoorbeeld wekelijks, betalen van je rekeningen. Zo kan je heel wat onnodige uitgaven (én tijdverlies) vermijden.

 

Organiseer jezelf:

Organiseer je ochtend op voorhand en leg ’s avonds al je kleren en spullen klaar, dek de tafel… Nu heb je tijd om aan de ontbijttafel een lunchpakket klaar te maken waardoor je ’s middags veel minder geld zal moeten uitgeven aan (dure) broodjes, versnaperingen en drank. Tel dat op voor het hele gezin en op het eind van de week heb je makkelijk 20 tot 30 euro – of zelfs meer – gewonnen!