Belg bij gelukkigste van Europa: zo word je nóg gelukkiger, veerkrachtiger, productiever

‘In welke mate ben je algemeen gezien tevreden met het leven dat je momenteel leidt?’ Het antwoord op deze vraag van Eurostat, het statistisch bureau van de EU, was voor de Belgen een 7,6 op 10 waard. Met deze ‘geluks-score’ plaatst de Belg zich volgens het onderzoek van Eurostat op de zesde plaats van de gelukkigste inwoners in Europa.

Nog gelukkiger worden? Anderen gelukkig(er) maken? Het kàn!

Wie goed in zijn vel zit, tevreden en gelukkig is, kan de uitdagingen van het (drukke) leven beter aan. Je bent creatiever, productiever, veerkrachtiger. Je hebt betere relaties.

Nóg gelukkiger worden? Anderen (nog) gelukkiger maken? Dat kan, met deze 60 en meer tips uit mijn blog ‘Sara’s L!fesavers’:

Happy life!

Rust in je hoofd? Je realiseert het met Barking Dogs!

Creëer meer rust in je hoofd en maak van dit jaar je beste ooit. Het deskundige team van Barking Dogs coacht je met plezier – én met kennis van zaken – op weg naar een leven met minder stress, meer effectiviteit, evenwicht en veerkracht en meer tijd voor datgene wat er echt toe doet:

 • we coach: coaching van individuen, coaching op de werkplek, coaching van spitsuurvrouwen en spitsuurmannen en spitsuurprofessionals, coaching van ondernemers en bedrijven, coaching van (tand)artsen, teamcoaching, organizing coaching voor gezinnen, crossroad coaching…
 • we mediate: bemiddeling bij conflicten op de werkplek en in het dagelijks leven, conflictcoaching van één van de partijen in een conflict
 • we train: boek een workshop of volg onze gecertificeerde opleidingen voor professional organizers en office organizers (uniek in België).

Contacteer Barking Dogs

Contacteer Barking Dogs. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

En, we bijten niet!

 

Sara Van Wesenbeeck, life & business coach, personal organizer, erkend bemiddelaar, trainer en auteur - www.barkingdogs.be
Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.

Coach Sara Van Wesenbeeck met tijdtips in Goed Gevoel: “Tijd zoeken kun je leren”

Goed Gevoel habits: Tijd zoeken kun je leren

24 uur in een dag, 168 in een week, 8.765 in een jaar. Meer dan genoeg, zou je zo denken. En toch is de agenda van redactrice Sophie Vereycken (en wie weet die van jou ook) van Goed Gevoel op het einde van de maand roder dan haar bankrekening.

Nuttige tijdtips van life & business coach en personal organizer Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Redactrice Sophie gaat op zoek naar tijd. En ze doet dat aan de hand van de nuttige tijdtips van life coach en personal organizer Sara Van Wesenbeeck.

Word baas over je tijd met de tijdtips van life coach Sara Van Wesenbeeck

Lees de tijdtips van Sara Van Wesenbeeck op de website van Goed Gevoel

 

DS Magazine: Waarom mensen hun leven in handen van een coach geven

Vooral alles is een coach. Is dat overbodige luxe, of een prima vorm van zelfzorg? Met deze vraag gaat DS Magazine van 5 oktober 2019 aan de slag. Ook personal coach, opruimcoach en bezielier van Barking Dogs Sara Van Wesenbeeck komt aan het woord.

Een interessant artikel voor coaches en voor al wie coaching overweegt.

Coach Sara Van Wesenbeeck over het wezen en doel van coaching

Ook coach Sara Van Wesenbeeck komt in het artikel aan het woord, als organizing coach (ook wel ‘professional organizer’ of ‘opruimcoach’ genoemd) en als voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, BBPO-FBPO:

“Wat een personal organizer of opruimcoach doet, varieert van klant tot klant, want een goede coach werkt op maat”, schrijft De Standaard. “De ene wil de kleerkasten of de keuken aangepakt zien; de ander wil het hele huis zo veel mogelijk ontspullen, de zolder vrijmaken of de mailbox beter leren beheren. Het verschil tussen een opruimklus en een opruimcoaching zit hem in de duurzaamheid: ‘Het doel zijn niet de opgeruimde keukenkasten op zich, wel meer levenskwaliteit en minder stress’, zegt Sara Van Wesenbeeck, die de nog piepjonge beroepsfederatie voorzit. ‘Organiseren is een kwestie van gewoontes. We begeleiden de gedragsverandering, dat is het wezen van coaching.’”

Lees hier het artikel ‘Waarom mensen hun leven in handen van coaches geven’ in DS Magazine.

Wil je ook in zee met een ervaren coach? Contacteer Barking Dogs!

Wil je ook in zee met een ervaren coach? In je thuisomgeving of op je werkplek? Neem dan contact op met Barking Dogs.

 • Barking Dogs levert maatwerk: Samen met jou bekijken we welke soort coaching bij jou past.
 • Barking Dogs levert kwaliteit: Samen zetten we systemen op maat op die voor jou werken.
 • We coachen jou bij gewoonte- en gedragsverandering: We lopen een eindje met je mee, net lang genoeg, tot je je nieuwe ‘goede gewoontes’ eigen gemaakt hebt.

Kijk hier wat Barking Dogs als coach voor jou kan betekenen:

 • Personal coaching op de werkplek
 • Exclusieve starterscoaching
 • Personal coaching voor ondernemers
 • Personal coaching voor spitsuurvrouwen
 • Crossroad coaching
 • Thuiscoaching door professional organizer
 • (Organizing)coaching voor nabestaanden
 • Coaching voor medici
 • Coaching voor schooldirecteurs
 • Businesscoaching on board

Contacteer Barking Dogs, voor een antwoord op al je vragen of voor het opstarten van een coachingstraject. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

En, we bijten niet!

 

Over Sara Van Wesenbeeck: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij zakelijke en arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.

Opleiding ‘Ik word professional organizer’: eerste data voorjaar 2020 zijn gekend!

 

“Zeer interactief, inspirerend, uitgebreid.”

“Kader, communicatie vooraf en tijdens, kleine groep, TONNEN ervaring van docent Sara Van Wesenbeeck, concreet, uitgebreid, hands-on!”

“Docent en professional organizer Sara Van Wesenbeeck deelt haar passie en ervaringen zo boeiend waardoor je meteen zelf ‘goesting’ hebt om als professional organizer te starten!”

“Zeer goede mix tussen theorie en praktijk.”

Barking Dogs pakt ook in 2020 uit met opleidingen voor professional organizers

Ook in 2020 organiseert Barking Dogs nu al voor het vierde jaar op rij de succesvolle opleidingen voor professional organizers:

In de opleidingen van Barking Dogs gaan theorie en praktijk hand in hand.

De eerste data voor het voorjaar 2020 voor de driedaagse opleiding ‘Ik word professional organizer’ van Barking Dogs zijn gekend! (lees zeker verder)

Opleiding ‘Ik word professional organizer’: beslist ook voor jou!

Unieke opleiding 'Ik word professional organizer' van Barking Dogs en organizing pionier Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

 • Ben je een geboren en gepassioneerd organizer en wil je er ook je beroep van maken?
 • Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?
 • Wil je leren hoe je mensen effectief coacht en begeleidt bij het duurzaam organiseren van hun spullen, papierwerk en tijd, thuis en/of op hun werkplek?
 • Wil je een vliegende start maken met je organizing-bedrijf?
 • Wil je dit alles leren van de meest ervaren Belgische professional organizer en organizing-expert?

Antwoord jij volmondig ‘ja’ op deze vragen?

Dan is de unieke, praktische, inspirerende en verrijkende opleiding ‘Ik word professional organizer’ van senior professional organizer Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs beslist iets voor jou!

Wat moet je weten over de unieke opleiding ‘Ik word professional organizer’

 • De opleiding ‘Ik word professional organizer’ is de allereerste en langstlopende opleiding voor startende professional organizers/opruimcoaches in België.
 • De meeste professional organizers/opruimcoaches die in België actief zijn, hebben deze opleiding gevolgd en hebben het vak geleerd van organizing-pionier Sara Van Wesenbeeck.
 • In deze unieke en zeer gedegen opleiding leer je het vak van professional organizer/organizing coach van a tot z, en van z tot a.
 • Je leert het vak van de pionier en een van de meest ervaren professional organizers van België, Sara Van Wesenbeeck:
  • Sara Van Wesenbeeck is een van de allereerste professional organizers in België.
  • Ze heeft het boeiende vak van professional organizer/opruimcoach in België bekend gemaakt.
  • Ze organiseerde als eerste in België opleidingen voor professional organizersvele andere professional organizers die momenteel in België actief zijn, zijn door haar opgeleid.
  • Sara heeft de allereerste boeken over professional organizing die in België verschenen zijn, geschreven (waaronder ‘Het slimme organizing boek’).
  • Ze is een zeer ervaren ondernemer, trainer en spreker. Gedreven deelt ze haar rijke ervaring en expertise met de deelnemers.
  • Sara is ook ervaren life & business coach, ondernemer(scoach), mentor, communicatie- en marketing-expert, media-expert en Europees Ambassadeur voor het (vrouwelijk) ondernemerschap. Je leert van haar dus meer dan enkel het vak van professional organizer.
  • Als professional organizer is Sara actief in België én Nederland. Als geen ander kent ze de Belgische en Nederlandse markt, klanten en aanpak.
  • Als voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, BBPO-FBPO, houdt ze de vinger aan de pols en is ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vak.
 • In de opleiding doe je je (eerste) ervaring op als professional organizer. Je gaat onder meer aan de slag met een stageopdracht. Je krijgt bij dit alles onderbouwde en nuttige feedback.
 • Je leert een succesvol organizingbedrijf op te starten en in de markt te zetten en je leert hoe je je ideale klanten aantrekt.
 • Om de leermogelijkheden van alle deelnemers te vergroten, wordt in de opleiding gewerkt met een beperkt aantal deelnemers.
 • In de opleiding komen ook gastdocenten/experten aan het woord. Nieuw vanaf 2020 is een gastdocent/expert die je inwijdt in de geheimen van het coachen.
 • Je krijgt een diploma en certificaat van deelname.

Deze opleiding is als enige in België erkend door de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers.

Na deze opleiding kun je meteen (én uitstekend opgeleid en voorbereid) aan de slag als zelfstandig en succesvol professional organizer!

Vraag hier je inschrijvingsformulier aan

Ben je nu al overtuigd, en/of wil je nog meer informatie over de unieke en gedegen opleiding ‘Ik word professional organizer’ van Barking Dogs?

Lees dan zeker verder of vraag hier het inschrijvingsformulier aan.

Deelnemers aan het woord

De opleiding ‘Ik word professional organizer’ krijgt een gemiddeld waarderingscijfer van 9,4 op 10. Het is daarmee de best scorende opleiding voor professional organizers in België en Nederland.

Lees mee wat de deelnemers over de opleiding te vertellen hebben:

 • “De opleiding is ongelooflijk boeiend en inspirerend!”
 • “Zeer interactief, inspirerend, uitgebreid.”
 • “Kader, communicatie vooraf en tijdens, kleine groep, TONNEN ervaring van docent Sara Van Wesenbeeck, concreet, uitgebreid, hands-on!”
 • “Docent en professional organizer Sara Van Wesenbeeck deelt haar passie en ervaringen zo boeiend waardoor je meteen zelf ‘goesting’ hebt om als professional organizer te starten!”
 • “Zeer goede mix tussen theorie en praktijk.”
 • “Veel nuttige info, Sara gaat heel concreet en interactief te werk. Niet te grote groep.”
 • “Heel interessante opleiding, goed gebracht, cursus goed opgebouwd, goed georganiseerd.”
 • “Opbouwend, motiverend naar elk van de deelnemers toe.”
 • “Zeer gedegen en grondige ‘crash course’!”

Eerste data 2020 voor opleiding ‘Ik word professional organizer’ van Barking Dogs zijn gekend

Wil je in 2020 ook de driedaagse (beroeps)opleiding ‘Ik word professional organizer’ van Barking Dogs volgen?

 • Hier vind je alle info over de opleiding ‘Ik word professional organizer’ (inhoud, aanpak, cursusgeld, gastdocenten…)
 • De data van één van de zes opleidingen van 2020 zijn gekend: donderdag 19 maart + vrijdag 20 maart + vrijdag 24 april 2020
 • De opleiding vindt plaats in Mechelen.

De andere data van de cursussen van 2020 worden in het najaar van 2019 bekendgemaakt.

Schrijf snel in, want om de leermogelijkheden van alle deelnemers zo groot mogelijk te houden, werken we met een beperkt aantal deelnemers per cursus.

Schrijf nu in, het aantal plaatsen is beperkt

Heb je vragen over de beroepsopleiding ‘Ik word professional organizer’?

Of wil je je inschrijven voor de opleiding?

Senior professional organizer, docent en coach Sara Van Wesenbeeck beantwoordt met plezier al je vragen. Snel inschrijven is de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt.

Vraag je inschrijvingsformulier nu aan bij Barking Dogs. Of bel naar +32 470 52 70 52.

We bijten niet!

 

Barking Dogs en professional organizer, organizing coach en expert Sara Van Wesenbeeck zijn lid van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers - www.barkingdogs.beSara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zijn lid van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, BBPO-FBPO . Sara Van Wesenbeeck is ook voorzitter van de BBPO-FBPO. Ze heeft er zich toe verbonden te handelen naar de beroepscode van de BBPO-FBPO.

 

 

(© Afbeelding: Shutterstock Krasimira Nevenova)

Libelle: Te druk voor elkaar? Met de tips van bemiddelaar Sara Van Wesenbeeck maak je toch tijd voor je relatie

Vandaag op Libelle.be: “We hebben het allemaal lekker druk en balanceren tussen werk, kinderen, hobby’s, vrienden… Maar eerlijk: hoe vaak verliezen we onze partner en onze relatie uit het oog, en beginnen we naast in plaats van met elkaar te leven? Onze expert Sara Van Wesenbeeck geeft tips om het niet zover te laten komen.”

Libelle.be: Expert Sara Van Wesenbeeck over de valkuil van de ratrace

Te druk voor elkaar? Met de tips van organizing expert en bemiddelaar Sara Van Wesenbeeck maak je toch tijd voor je relatie. www.barkingdogs.be

Sara Van Wesenbeeck, lifecoach en conflictbemiddelaar bij Barking Dogs en auteur van ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’ op Libelle.be:

“We moeten met z’n allen veel ballen in de lucht houden, elke dag opnieuw. En dat aan een erg hoog tempo, dus schakelen we naar de hoogste versnelling op het werk, thuis en daarbuiten. Die drukke ratrace houdt heel wat risico’s in. Ook voor je relatie, want voor je het weet, praat je niet meer met elkaar, leef je naast in plaats van met elkaar en is je relatie uiteindelijk geen prioriteit meer. Dé voedingsbodem voor heel wat conflicten en relatieproblemen.”

Te druk voor elkaar? Met de tips van lifecoach en bemiddelaar Sara Van Wesenbeeck zet je je relatie op het goede spoor

Hoe voorkom je dat je als koppel opgeslokt wordt in de ratrace? Met de tips van organizing expert en conflictbemiddelaar Sara Van Wesenbeeck maak je toch tijd voor elkaar.

Leer hier Sara’s adviezen voor meer tijd voor elkaar en voor je relatie op Libelle.be…

Q-Music: “Laat je pyjama in de kast als je thuiswerkt”

Naar aanleiding van de Nationale Telewerkdag kon je de slimme thuiswerktips van organizing en business expert Sara Van Wesenbeeck op verschillende Belgische radiostations horen.

Ook Maarten en Dorothee van Q-Music vroegen Sara de kleren van het lijf over thuiswerk.

 • Hoe kun je prettig thuiswerken?
 • Wat doe je wel, wat doe je beter niet?
 • Hoe maak je van je thuiswerkdag een succes?

Thuiswerk pak je aan met de slimme tips van expert Sara Van Wesenbeeck

Een antwoord op deze vragen over thuiswerken en telewerken krijg je van expert Sara Van Wesenbeeck op Q-Music.

Hier beluister de thuiswerktips van Sara op Q-Music (je kunt het interview met Sara hier beluisteren vanaf 20 september).

Nostalgie: Nuttige thuiswerktips van coach Sara Van Wesenbeeck

Naar aanleiding van de Nationale Telewerkdag op 19 september 2019 gaf organizing en business expert Sara Van Wesenbeeck op Nostalgie tips aan Kevin en Evy om van je thuiswerkdag een succes te maken.

Telewerken zit in de lift: meer en meer werknemers werken één of meerdere dagen vanop een andere locatie dan hun kantoor. Van alle telewerkers werken de meesten van thuis uit.

Nostalgie: Thuiswerktips van expert Sara Van Wesenbeeck

Hoe kun je tijdens het thuiswerken veel gedaan krijgen? Wat zijn de valkuilen van thuiswerken? En komt werken in je pyjama het thuiswerken ten goede, of niet?

In het programma ‘Joyride’ op Nostalgie deelt organizing expert en personal coach Sara Van Wesenbeeck enkele slimme thuiswerktips zodat jij van je thuiswerkdag een succes kunt maken:

 

Over Sara Van Wesenbeeck: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij zakelijke en arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.

 

HLN.be: “1 op 3 mag thuiswerken. Expert geeft je tips om dat ook efficiënt te doen”

Uit een rondvraag van SD Worx blijkt dat één op drie Belgen thuis mag werken. Maar om productief te zijn, zit je maar beter niet aan de keukentafel, schrijft Het Laatste Nieuws in een artikel op haar website.

Organizing expert en business coach Sara Van Wesenbeeck van Barking Dogs geeft op de Nationale Telewerkdag (19 september 2019) op HLN.be tips om van thuiswerken een succesverhaal te maken.

Productief thuiswerken met de tips van Sara Van Wesenbeeck

Lees hier de tips van organizing expert en business coach Sara Van Wesenbeeck op HLN.be voor prettig en productief thuiswerken en ga meteen aan de slag.

HLN.be: “1 op 3 mag thuiswerken. Expert geeft je tips om dat ook efficiënt te doen”

Uit een rondvraag van SD Worx blijkt dat één op drie Belgen thuis mag werken. Maar om productief te zijn, zit je maar beter niet aan de keukentafel, schrijft Het Laatste Nieuws.

Organizing expert en business coach Sara Van Wesenbeeck van Barking Dogs geeft op de Nationale Telewerkdag (op 19 september 2019) op HLN.be tips om van thuiswerken een succesverhaal te maken.

Tips voor slimmer thuiswerken van organizing expert en business coach Sara Van Wesenbeeck

Lees hier de tips van organizing expert en business coach Sara Van Wesenbeeck voor prettig en productief thuiswerken en ga meteen aan de slag.

Vandaag op de radio: Slimme tips van expert Sara Van Wesenbeeck voor een geslaagde telewerkdag

Vandaag is het Nationale Telewerkdag. Eén op vijf Belgische werknemers werkt geregeld vanop een andere plaats dan in hun vast kantoor: vanuit een satellietkantoor, een co-working space, onderweg of – in de meeste gevallen – thuis. Dat blijkt uit een enquête van verkeersinstituut Vias en de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Tips van coach Sara Van Wesenbeeck voor een geslaagde telewerkdag

Je krijgt tips voor een geslaagde telewerkdag van life & business coach en personal organizer Sara Van Wesenbeeck.

 • Hoe haal je het meeste uit je telewerkdag?
 • Hoe pak je je telewerkdag aan?
 • Wat zijn de valkuilen van thuiswerken? En hoe kun je ze vermijden?
 • Hoe maak je van je thuiswerkdag een productieve en prettige dag?

Luister vandaag mee naar Q-Music en Nostalgie

Wil je de tips van expert Sara Van Wesenbeeck niet missen? Luister dan mee naar de interviews met Sara op Q-Music en Nostalgie:

 • Luister mee naar Q-Music… (je kunt het interview hier vanaf 20 september beluisteren)
 • Luister mee naar Nostalgie… (je kunt het interview hier vanaf 20 september beluisteren)
Met Sara’s adviezen en tips kun je meteen aan de slag en zul jij voortaan ook efficiënt, productief en prettig thuiswerken!
PS: Lees zeker ook Sara’s tips voor prettig en productief thuiswerken op haar blog Sara’s L!fesavers.