Goed Gevoel: dé geldtips voor 2020 van coach Sara Van Wesenbeeck

Veel goede voornemens hebben met geld te maken. Niet voor niets besteedt het maandblad Goed Gevoel daarom deze maand aandacht aan het slimmer managen van je budget.

Met de geldtips van personal organizer, budgetcoach en auteur van ‘Het slimme budgetboek’ Sara Van Wesenbeeck word jij dit jaar weer baas over je eigen portemonnee.

Zo word je weer baas over je eigen portemonnee

Wil je ook je goede (budget)voornemens waarmaken? Ga dan aan de slag met de geldtips van Sara Van Wesenbeeck in Goed Gevoel.

Met deze budgettips kun je dit jaar een aardige cent winnen (maar om er meer over te weten, moet je wel het artikel lezen ;-)):

 • Betaalpijn‘ doet je minder uitgeven. Wat dit precies is en hoe je het in de praktijk toepast, verneem van coach Sara.
 • Met de ‘Latte factor’ word je makkelijk rijk (kost je echt geen moeite, probeer het maar eens uit).
 • De vloek van druk druk druk: altijd maar hollen en gehaast zijn kost je geld, véél geld.
 • Foutje van de mentale boekhouder: onze ‘mentale’ boekhouder, ja die hebben we allemaal, bedenkt graag smoezen om (grote) uitgaven te verantwoorden.
 • Besparen in de supermarkt. Ja, dat kan. Verander je koopgewoontes én ga eens wat vaker door de knieën.

Meer weten en aan de slag gaan met je budget? Lees het artikel en de geldtips van Sara Van Wesenbeeck in Goed Gevoel.

Slimme geldtips in Goed Gevoel

In slechts drie bladzijden en met de geldtips van Sara Van Wesenbeeck ben je weer bij om in 2020 een aardige cent te verdienen. En het kost heus niet veel moeite:

 • Pagina 1: Beter omgaan met geld
 • Pagina 2: Slimme budgettips om meteen mee aan de slag te gaan, deel 1
 • Pagina 3: Slimme budgettips, deel 2

Aanbieding (zo lang de voorraad strekt)

Op zoek naar een vollere portemonnee, zonder dat je daarbij moet inboeten aan luxe of plezier? Het slimme budgetboek’ (het boek waarmee je elke week 100 euro wint) van life- en budgetcoach Sara Van Wesenbeeck vertelt het je van a tot z, aan de hand van

 • praktische tips
 • en beproefde recepten

Aanbieding: 10 euro (in plaats van 19,99 euro)

Om je te helpen bij het waarmaken van je goede voornemens, is ‘Het slimme budgetboek’ nu te koop voor 10 euro (in plaats van 19,99 euro).

Deze actie is tijdelijk en geldt zo lang de voorraad strekt.

Bestel nu een gesigneerd exemplaar van ‘Het slimme budgetboek’

‘Het slimme budgetboek’ bestel je zo:

 • STAP 1: Vul het contactformulier in en verstuur het.
 • STAP 2: Vermeld op het formulier duidelijk het aantal boeken dat je wenst te bestellen + je naam, adres en telefoonnummer.
 • STAP 3: Schrijf eerst de kostprijs over van het aantal boeken dat je wenst te bestellen (10,00 euro per boek) + 3,50 euro portkosten (per besteld exemplaar in België en Nederland, portkosten andere landen op aanvraag) op het rekeningnummer van Barking Dogs: IBAN BE71 0689 0760 4169 – BIC GKCCBEBB.
 • STAP 4: Van zodra Barking Dogs je betaling heeft ontvangen, sturen we je een door auteur Sara Van Wesenbeeck gesigneerd exemplaar van ‘Het slimme budgetboek’ toe.

– HET SLIMME BUDGETBOEK –

 Nu tijdelijk aan 10,00 euro

+ 3,50 euro portkosten (voor België) (per besteld exemplaar)

(Bestel ‘Het slimme budgetboek’ via dit contactformulier)

 

“Het is een heel duidelijk en leerzaam boek. Men beseft soms niet welke invloed de kleine dagelijkse dingen hebben op ons budget. In dit boek wordt dit zeer goed uitgelegd. Ik zou het iedereen aanraden.” (bron: cosmox.be)

“De raadgevingen en tips die aan bod komen worden met zoveel positieve energie en helderheid gebracht dat het een plezier is om ze te lezen.  En als je net aan besparen begint, en nog nooit over budgettips gehoord hebt, dan is dit boek een goudmijn! … De rechttoerechtaan tips zetten alles netjes op een rijtje in de vorm van “recepten,” en Van Wesenbeeck bespreekt ze met zoveel schwung dat ik er zowaar zin van kreeg om eindelijk mijn administratie eens uit te spitten!”  (bron: Blog ‘de zelfvoorzieningsbijbel’)

Zo organiseer je je huis voor een gelukkig nieuw jaar: 5 toptips

Bij de start van het nieuwe jaar heb je beslist goede voornemens gemaakt. Dit is ook hét uitgelezen moment eens stil te staan bij de organisatie van de ruimtes in je huis en hoe ze kunnen bijdragen (of niet) aan meer rust in je hoofd.

Kleine aanpassingen of acties kunnen vaak een groot verschil maken. Ga de uitdaging aan en creëer in geen tijd een leven met minder stress, meer genieten en rust in je hoofd.

Organiseer je huis en maak van dit jaar je beste ooit!

1. Weg met dagelijkse stress: organiseer je slaapkamer

Zo organiseer je je huis voor een Gelukkig Nieuw Jaar: 5 toptips van personal organizer en coach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Waar kun je op het eind van een drukke (werk)dag het best tot rust komen dan in je slaapkamer? Helaas wordt aan die plek vaak minder aandacht besteed omdat het een privéruimte is waar je geen bezoek ontvangt. Vaak zijn slaapkamers daarom erg ongezellig en rommelig – ik zie het vaak in mijn organizingpraktijk.

Toch is je slaapkamer een belangrijke plek, want je brengt er heel wat uren door. Een gezonde slaap is essentieel om met opgeladen batterijen weer aan een nieuwe dag te beginnen.

Maak van je slaapkamer dan ook een plek waar het aangenaam toeven is:

 • Om een rustgevend uitzicht in je slaapkamer te creëren kun je het best zo veel mogelijk spullen aan het oog onttrekken. Dat kan door ze in kasten mét deuren te bewaren.
 • Raap alle kleren en spullen van de grond op en breng ze terug naar hun vaste plaats (lees ook mijn blogpost: Organiseer je kleerkast in 7 stappen).
 • Zorg ook voor verf en behang die rust brengen en vermijd het uitstallen van allerlei prullaria.
 • Ook je bed opmaken, is een goede gewoonte en draagt bij tot meer happy days. Zo toont je slaapkamer meteen opgeruimd. Als je ’s avonds onder de wol kruipt, vind je een oase van rust die uitnodigt om je dag af te ronden en er een verkwikkende nachtrust aan vast te knopen. En je bed opmaken is meteen ook je eerste taak van de dag die je met succes hebt afgewerkt. Dat geeft je meteen een duwtje in de rug voor meerdere successen tijdens de dag.

Je bent nu klaar voor een heilzame nacht waarin de stress zo van je af vloeit.

 2. Happy days dank zij je georganiseerde inkomhal

Zo organiseer je je huis voor een Gelukkig Nieuw Jaar: 5 toptips van personal organizer en coach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.beDe hal heeft een belangrijke functie: hij kan je in geen tijd in een goede of een slechte stemming brengen. Je bent én blijft in een goede bui als je hal netjes is, als er geen mutsen en sjaals, lege flessen en (boeken)tassen of (ongeopende) brieven en kranten rondslingeren. Om je zonnige stemming meteen te laten omslaan in onweer, is het omgekeerde nodig.

Ook je gasten komen binnen door de hal. In welke stemming wil je hen brengen als ze bij jou op bezoek komen?

Hoe ziet jouw hal eruit? Brengt hij je in een goede of slechte mood? Als dat laatste het geval is, dan is het tijd om er iets aan te doen. Ga meteen aan de slag.

3. Organiseer de ‘spullenmagneten’ in je huisZo organiseer je je huis voor een Gelukkig Nieuw Jaar: 5 toptips van personal organizer en coach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

In elk huis, op elke werkplek en in elke bergruimte zijn er plekken waar spullen en documenten elkaar opzoeken. Neem bijvoorbeeld de horizontale vlakken in je huis, ik noem ze ‘spullenmagneten’ (meer weten over spullenmagneten? Lees  mijn boek ‘Rust in je huis en je hoofd‘).

In je huis zijn er een heleboel spullenmagneten: je tafel, je bureau, een plekje op de grond naast de bank, het aanrecht in de keuken, boven op een kast en zelfs op de vloer… Het gaat om vele meters en je vindt er allerlei spullen terug

 • die geen vaste plaats hebben,
 • die even (of voor de zoveelste keer) de weg kwijt zijn
 • of die er toevallig ‘geland’ zijn.

Een makkelijke stap in het organiseren van je huis (voor meer rust in je hoofd!), is het opruimen van je spullenmagneten. Ga daar eerst aan de slag en je huis is binnen de kortste keren weer een oase van rust.

 • Maak schoon schip met alle spullen die op tafels, kasten en schabben liggen en die je schouders drukken, die je extra stress geven. Nergens voor nodig en eenvoudig op te lossen!
 • Pak het stap voor stap aan en werk kamer per kamer af.
 • Geef ondertussen de spullen die je wilt bewaren een (logische) vaste plaats, én – niet onbelangrijk – breng ze na gebruik meteen terug naar die plaats.

4. Ruimte voor jezelf

Zo organiseer je je huis voor een Gelukkig Nieuw Jaar: 5 toptips van personal organizer en coach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Wie droomt er niet van een ruimte voor zichzelf? Een plek waar je kunt doen en laten wat je wil: plaats voor een hobby, om een dagboek bij te houden, om te dagdromen, om even alleen te zijn, om je dromen tot leven te wekken, of een plek waar je gewoon kunt nietsdoen.

Als je de luxe hebt om in je huis een eigen ruimte voor jezelf te reserveren, wacht dan niet langer om er werk van te maken.

Die plek voor jezelf hoeft echt niet groot te zijn:

 • Een hoek van een kamer
 • Een kast waarin je een computer en wat boeken kunt bewaren
 • Een zetel om niets te doen of een boek te lezen
 • Een kamer op zolder

Maak het er gezellig en maak er ruimte om je hoofd leeg te maken, om met je handen bezig te zijn en om goed voor jezelf te zorgen.

5. Maak plaats voor gezondheid en welzijn: organiseer je voorraadkasten

Zo organiseer je je huis voor een Gelukkig Nieuw Jaar: 5 toptips van personal organizer en coach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.beGeluk werk je ook in de hand door gezond te leven. Veel bewegen, meer groenten en fruit eten, minder vet. Organiseer je voorraadkasten, keukenkasten, diepvriezer en koelkast in functie van dit goede voornemen.

Zo pak je het aan:

 • Neem alle voorraadkasten door. Sorteer alle producten die je nog hebt en zet alle ongezonde producten apart. Doe ze bij voorkeur weg.
 • Organiseer je koelkast en diepvriezer. Je krijgt zo goed zicht op de meest ongezonde producten die je vaak koopt.
 • Maak voortaan een boodschappenlijst, op basis van een (gezond) weekmenu, en geef wat meer gezonde zaken een plaats op je bord.

Voeg er nog een dagelijkse portie beweging aan toe en je ‘gelukkig nieuw jaar’ is al snel een feit.

‘Rust in je huis en je hoofd’: mustread voor iedereen die op zoek is naar rust in het hoofd

Rust in je huis en je hoofd - auteur personal organizer, organizing coach en life coach Sara Van Wesenbeeck

In de snelle, onzekere en complexe VUCA-wereld is de zoektocht naar ‘rust in je hoofd’ actueler en belangrijker dan ooit. Mensen hebben behoefte aan een leven in balans en rust in het hoofd is daarin essentieel. Met mijn boek vind je weer de broodnodige balans in je leven.

Pak de tastbare buitenwereld aan om in je hoofd orde op zaken te stellen en rust te vinden. Het is de rode draad in mijn boek ‘Rust in je huis en je hoofd’.

In mijn boek houd ik geen pleidooi voor een perfect georganiseerd leven. Wel voor een eenvoudiger, evenwichtiger en gelukkiger leven met systemen die bij je passen, die meerwaarde aan je leven geven en duurzaam zijn.

Dit boek gaat verder dan het oppervlakkig oppoetsen of opruimen van de buitenkant. Het zet aan tot duurzame verandering. Daar kun jij dag in dag uit de vruchten van plukken.

Bestel nu ‘Rust in je huis en je hoofd’

Het boek is uitgegeven bij Lannoo en kost 19,99 euro.

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Rust in je huis en je hoofd’.

Maak van dit jaar je beste ooit! Realiseer het samen met Barking Dogs

Maak van dit jaar je beste ooit en pak het samen met Barking Dogs aan. Zo bereik je al je doelen en creëer je een leven met minder stress en meer tijd voor datgene wat er echt toe doet:

Neem hier contact op met Barking Dogs voor een gratis kennismakingsgesprek.

We bijten niet!

 

Over de auteur: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto’s: Unsplash

2020: jouw jaar van de durf

Het jaar van de durf. Heb jij het lef om van dit jaar je beste ooit te maken? Beslist wel! Pak het aan met de durf-tips van life & business coach en personal organizer Sara Van Wesenbeeck. www.barkingdogs.be
Heb jij het lef om van 2020 je beste jaar ooit te maken? Beslist wel! Zo creëer je een gezond jaar, zonder stress, met meer veerkracht, kwali-tijd en rust in je hoofd:

2020, het jaar van de durf

Durf… de lat wat minder hoog te leggen

Durf… minder te moeten

Durf… ‘nee’ te zeggen

Durf… af en toe de pauzeknop in te drukken

Durf… tijd te maken voor jezelf

Durf… tijd te nemen om te evalueren en creatief te zijn

Durf… voldoende slaap te nemen

Durf… niets te doen

Durf… prioriteiten te stellen

Durf… te stoppen met multitasken

Durf… je smartphone uit te zetten

Durf… een alternatief te zoeken voor ‘laptop-lunchen’

Durf… te wachten met het checken van je e-mails

Durf… een feestje te bouwen, ook als het heel druk is

Durf… je sleutelbos een vaste plaats te geven

Durf… je papierwerk te organiseren

Durf… hulp te vragen

Durf… tijd te maken voor kwali-tijd

Durf… jezelf te belonen

Durf… te relativeren

Durf… los te laten

Durf… je gewoontes te veranderen

Durf… de puzzelstukken in je leven anders te leggen

Durf… bij jezelf te beginnen

Durf… eraan te beginnen, nu!

Durf… te durven

 

Durf… en word weer regisseur van je leven.

Zo win je veerkracht en kwali-tijd,

krijg je alles écht afgewerkt,

maak je je dromen waar,

houd je de stress in je leven en werk onder controle,

creëer je rust in je hoofd,

en wordt dit jaar je beste jaar ooit!

 

Happy New Year!

 

Maak al je goede voornemens waar

Ga zeker ook aan de slag met mijn checklist voor het waarmaken van je goede voornemens, een heel jaar lang: ‘Zo komen al je goede voornemens uit’.

Maak van dit jaar je beste ooit, samen met Barking Dogs. We bijten niet!

Maak van dit jaar je beste ooit! En maak àl je goede voornemens waar. Realiseer het samen met Barking Dogs en life & business coach, bemiddelaar, personal organizer, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck.

Barking Dogs coacht managers, executives, ondernemers, spitsuurvrouwen, spitsuurprofessionals, gezinnen en individuen. We zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.

Barking Dogs werkt op maat en met kennis van zaken!

De diensten van Barking Dogs:

Contacteer Barking Dogs. Een eerste kennismakingsgesprek is gratis.

En, we bijten niet!

 

Over de auteur: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(Deze blogpost van life & business coach, personal organizer, bemiddelaar, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck werd voor het eerst gepost op 1 januari 2015)
(c) Illustratie: Shutterstock, Marie Maerz

Zo komen al je goede voornemens uit

Zo lukt het je wél om je goede voornemens waar te maken!

Dit jaar ga ik meer van het leven genieten, meer tijd vrijmaken voor mijn kinderen, wat vaker ‘nee’ zeggen, minder piekeren, meer bewegen, onafgewerkte zaken aanpakken, een eigen zaak starten, een boek schrijven, mezelf beter organiseren, meer rust in het hoofd, gezonder leven…

Wil je in het nieuwe jaar een heel jaar lang met succes werk maken van je (goede) voornemens, je dromen of dagdagelijkse plannen waarmaken, je doelen bereiken en trots zijn op jezelf?

 • Kies dan voor een aanpak mét resultaat.
 • En een weg ernaartoe die je kunt volhouden.
Laat je leiden door mijn checklist. Zo zul je op het einde van het jaar tevreden terugblikken omdat je meer hebt gerealiseerd dan je voor mogelijk hield!

Checklist voor het waarmaken van je goede voornemens:

o Ik begin er vandaag nog aan

Van uitstel komt afstel. Het is nooit te laat (of te vroeg) om je goede voornemens waar te maken. Vandaag is het ideale moment om er meteen werk van te maken!

o Ik stel mezelf één doel

Kies één (goed) voornemen dat je voor jezelf écht wilt realiseren. Integreer en veranker eerst dit voornemen in je leven, maak er een routine van, voor je een ander aanpakt. Dat geeft het meeste kans op slagen.

o Ik maak mijn doel ‘SMART’

– Is het SPECIFIEK? Mijn doel is concreet en ondubbelzinnig.

– Is het MEETBAAR? Over een meetbaar doel valt niet te discussiëren. Een meetbaar doel maakt je vooruitgang zichtbaar.

– Is het ACCEPTABEL? Je moet weten waarom dit doel belangrijk is voor jou, zo zul je het onderweg minder makkelijk opgeven.

– Is het REALISTSICH? Alleen een voor jou haalbaar doel geeft je kans op slagen.

– Is het TIJDGEBONDEN? Zet een deadline op je voornemen. Een droom met een deadline is een doel en een doel kun je stap voor stap bereiken.

o Ik verander mijn goed voornemen in een ‘belofte’ aan mezelf

Een belofte aan jezelf is meteen een stuk minder vrijblijvend.

o Ik schrijf mijn ‘belofte’ op

Noteer je ‘belofte’ en vooral ook de weg ernaartoe: wat zijn je eerstvolgende concrete acties. Help jezelf hieraan regelmatig herinneren. Bevestig je voornemen op een goed zichtbare plaats: je agenda, bureaublad van de computer, in de auto, op de deur van je koelkast en – waarom niet – op je hoofdkussen…

o Ik noteer op voorhand wat ik ga doen als het moeilijk wordt om vol te houden

Noteer op welke momenten jij het zou kunnen opgeven. Ga vooraf op zoek naar dingen om jezelf op die ‘momenten van zwakte’ te motiveren zodat je zult blijven vasthouden aan je goede gewoonte.

o Ik deel mijn goed voornemen met iedereen

Houd je goed voornemen niet voor jezelf, maar deel het gul met je familie, vrienden en vriendinnen, collega’s. Bel, mail, blog… Als je weet dat anderen je vorderingen op de voet volgen, wordt het voor jou heel wat moeilijker om er niet voor te blijven gaan.

o Ik zoek een coach

Vraag iemand (of enkele mensen) – je partner, vriend(in), buur, collega – om je coach te zijn. Kies alleen mensen die je écht willen zien slagen. Als je motivatie begint te wankelen kunnen zij je een duwtje in de rug geven. Of neem een expert, een persoonlijke coach van Barking Dogs, in de arm.

o Ik houd vol en volg daarbij de stap-voor-stap-aanpak

Niet opgeven is nu de boodschap! Knip je goede voornemen op in kleinere stukken: tussendoelen die ‘dichterbij’ liggen dan je einddoel. Het bereiken van je tussendoelen geeft ‘succeservaringen’, vele kleine duwtjes in je rug om je (grote) doel uiteindelijk met succes te bereiken.

o Ik beloon mezelf

Vergeet niet om jezelf te belonen voor je behaalde (tussen)doelen! Maak een lijst met dingen waarmee je jezelf kunt belonen. Zo heb je meteen iets om naar uit te kijken.

Om onderweg naar je doel zeker niet te vergeten:

 • Ik volg mijn eigen tempo.
 • Ik evalueer regelmatig.
 • Ik blijf optimistisch.
 • Ik beloon mezelf.

Veel succes!

Extra tip

o Kies voor een jaarthema

Kies dit jaar niet voor verschillende voornemens, maar probeer eens een jaarthema uit. Een heel jaar lang plaats je alles in het teken van bijvoorbeeld vriendschap, vreugde, afbakenen, ontspanning… Laat je vervolgens een heel jaar lang door dit thema leiden en inspireren.

Maak je goede voornemens waar. Lees meer.

Je vindt de checklist voor het waarmaken van je goede voornemens van life & business coach en professional organizer Sara Van Wesenbeeck ook in Deze Week.

Ook in haar boeken vertelt Sara je hoe je je goede voornemens en doelen kunt waarmaken, zonder dat het moeite kost. Lees meer in:

 • ‘Rust in je huis en je hoofd’
 • ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’, je survivalgids voor de ratrace van elke dag.
 • ‘Het slimme organizing boek’, voor een leven met minder stress en wanorde.
 • ‘Het slimme budgetboek’, het boek waarmee je elke week 100 euro wint en meteen ook heel wat persoonlijke winst maakt.

Sara’s boeken zijn uitgegeven bij Lannoo en te verkrijgen in je (online) boekhandel, in België en Nederland.

Barking Dogs: je gps op weg naar succes

 • Je (goede) voornemens eindelijk écht waarmaken?
 • Onafgewerkte zaken aanpakken?
 • Eindelijk ervaren dat je iets kunt volhouden en realiseren?
 • Een oplossing vinden voor je tijdgebrek en stapels papier en rommel?
 • Meer efficiëntie op je werkplek realiseren?
 • Een betere work-lifebalans creëren?

Barking Dogs en life & business coach, erkend bemiddelaar, professional organizer, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck en haar team helpen je met plezier – én met snel en blijvend resultaat – verder, thuis en op je werkplek.

Pak je onafgewerkte zaken eindelijk aan. Zo wordt dit jaar zonder twijfel je beste jaar ooit!

Contacteer Barking Dogs hier. (een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis)

We bijten niet!

(Deze blogpost van Sara Van Wesenbeeck werd voor het eerst gepubliceerd op 21 augustus 2011)

Survivalgids voor het jaareinde

Survivalgids voor het jaareinde - tips van life coach en personal organizer Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Survivalgids voor het jaareinde

Nog heel even en dan zetten we een feestelijk punt achter het jaar. Maar tijdens die feestelijkheden staat ‘geen stress’ en ‘gezond’ meestal niet in je woordenboek. Met deze tips zonder vervaldatum houd je het niet enkel met Kerst en Nieuw gezond, maar ook het jaar daarna.

17 gezonde gewoontes voor het jaareinde

Gezonde feestdagen (en een gezond jaar) zijn ook voor jou haalbare kaart met deze 17 tips voor gezonder leven:

 1. Ga op tijd naar bed. Voldoende slaap is belangrijk, ook in deze tijd van het jaar. Maak het jezelf makkelijk en kruip zoveel mogelijk op hetzelfde uur onder de wol en sta op hetzelfde uur op. Vermijd voor het slapengaan zware maaltijden, te veel suiker en alcohol.
 2. Breng structuur in je dag. Noteer in je agenda wat je elke dag gaat doen, eet op vaste tijdstippen, pauzeer geregeld. Structuur biedt houvast en dat geeft groot en klein tijdens het eindejaar de nodige rust.
 3. Maak elke dag tijd voor jezelf. Druk op tijd op de pauzeknop en doe iets leuks voor en met jezelf. Tijd voor me, myself and I. Me-time laat je toe om ontspannen te genieten van alles wat deze tijd van het jaar te bieden heeft.
 4. Vaar je eigen koers. Wat vind jij belangrijk in deze periode van het jaar? Waar wil je meer van hebben? Durf ook te kiezen voor je eigen prioriteiten, zelfs al moet je daarvoor soms tegen de stroom in varen.
 5. Fouten maken mag. Is de kalkoen overgaar? Heb je enkele cadeaus verwisseld? Leg de lat wat minder hoog en aanvaard dat niet alles perfect is of hoeft te zijn.
 6. Vraag hulp. Denk niet dat je alles alleen moet doen. Laat anderen een handje helpen. Zo heb jij minder op je bord én is er minder druk op je schouders.
 7. Voel je je eenzaam? Zoek familie op, neem terug contact op met vrienden, neem deel aan een kerst- en nieuwsjaardiner bij een vereniging bij jou in de buurt.
 8. Strek de benen: Beweeg, laat de hond uit, maak een kerstwandeling met de familie, organiseer een zoektocht voor je kinderen en hun vrienden… Zoek ook op frisse en donkere winterdagen de buitenlucht op. Daglicht vult je vitamine D reserves aan en geeft energie in deze donkere dagen.
 9. Zet ‘gezond’ op de feestdis. Wees creatief en kies voor gezonde(re) alternatieven met veel groenten en weinig vet, magere vlees- en vissoorten…
 10. Ga niet met een lege maag naar een feest, maar eet nog iets voor je de deur uitgaat. Zo vermijd je (ongezonde) overdaad.
 11. Blijf een armlengte uit de buurt van chips en andere hapjes. Je zult er beslist veel minder van eten.
 12. Schep je bord slechts één keer vol, vul je bord altijd voor een derde met groenten, kies voor niet te vet en niet te veel zoet.
 13. Giet jezelf niet gedachteloos vol, maar spreek met jezelf voor een feest af hoeveel alcohol je gaat drinken en houd je daaraan. Drink (meer) water tijdens de (feest)maaltijden.
 14. Eet tussen de feestdagen door voldoende fruit. Vitamine C geeft meteen meer weerstand voor donkere en koude dagen.
 15. Geniet! Vergeet niet te genieten, ook van de dingen die nu eenmaal bij deze periode van het jaar horen, zoals boodschappen doen, kokerellen of familiebezoeken. Maak er een feest van terwijl je er mee bezig bent.
 16. En last but not least: zondigen mag. Maar doe het met mate. Ook dat is een gezonde gewoonte!

Extra tip: Zing!

Wist je dat zingen goed is voor je gezondheid?

 • Het versterkt je immuunsysteem
 • ontspant je spieren
 • brengt je tot rust
 • maakt endorfines vrij waardoor je je gelukkiger voelt
 • en het brengt mensen samen.

Zing dus gerust ‘Jingle Bells’ of ‘I’m dreaming of a White Christmas’ mee uit volle borst. Het is goed voor je gezondheid.

Prettige feestdagen!

Maak van dit jaar je beste ooit met Barking Dogs

Maak van dit jaar je beste ooit met Barking Dogs. Zo bereik je al je doelen en creëer je een leven met minder stress en meer tijd voor datgene wat er echt toe doet:

Neem hier contact op met Barking Dogs voor een gratis kennismakingsgesprek.

We bijten niet!

 

Over de auteur: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto: Unsplash

Nina.be: “Zo overleef je de feestdagen zonder financiële kater”

Nina.be: “Zo overleef je de feestdagen zonder financiële kater”

Liever geen lege portemonnee na de feestdagen? Pak het aan zonder dat je aan luxe of plezier moet inboeten.Zo overleef je de feestdagen zonder financiële kater - slimme budgettips van organizingcoach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be
Met de slimme budgettips van Sara Van Wesenbeeck,  organizingcoach en auteur van ‘Het slimme budgetboek’, haal je meer uit je geld, zonder daarbij al te veel toegevingen te moeten doen.
“Het enige wat het van je vraagt is een snuif lef, een portie creativiteit en een tikkeltje organisatietalent” schrijft Nina.be. “Sara’s tips helpen je op weg naar zorgeloze feesten, zowel op financieel als sociaal vlak.”

Slimme budgettips voor het jaareinde

Ga aan de slag met de slimme budgettips van Sara Van Wesenbeeck op Nina.be en begin het nieuwe jaar zonder financiële kater.

Belg bij gelukkigste van Europa: zo word je nóg gelukkiger, veerkrachtiger, productiever

‘In welke mate ben je algemeen gezien tevreden met het leven dat je momenteel leidt?’ Het antwoord op deze vraag van Eurostat, het statistisch bureau van de EU, was voor de Belgen een 7,6 op 10 waard. Met deze ‘geluks-score’ plaatst de Belg zich volgens het onderzoek van Eurostat op de zesde plaats van de gelukkigste inwoners in Europa.

Nog gelukkiger worden? Anderen gelukkig(er) maken? Het kàn!

Wie goed in zijn vel zit, tevreden en gelukkig is, kan de uitdagingen van het (drukke) leven beter aan. Je bent creatiever, productiever, veerkrachtiger. Je hebt betere relaties.

Nóg gelukkiger worden? Anderen (nog) gelukkiger maken? Dat kan, met deze 60 en meer tips uit mijn blog ‘Sara’s L!fesavers’:

Happy life!

Rust in je hoofd? Je realiseert het met Barking Dogs!

Creëer meer rust in je hoofd en maak van dit jaar je beste ooit. Het deskundige team van Barking Dogs coacht je met plezier – én met kennis van zaken – op weg naar een leven met minder stress, meer effectiviteit, evenwicht en veerkracht en meer tijd voor datgene wat er echt toe doet:

 • we coach: coaching van individuen, coaching op de werkplek, coaching van spitsuurvrouwen en spitsuurmannen en spitsuurprofessionals, coaching van ondernemers en bedrijven, coaching van (tand)artsen, teamcoaching, organizing coaching voor gezinnen, crossroad coaching…
 • we mediate: bemiddeling bij conflicten op de werkplek en in het dagelijks leven, conflictcoaching van één van de partijen in een conflict
 • we train: boek een workshop of volg onze gecertificeerde opleidingen voor professional organizers en office organizers (uniek in België).

Contacteer Barking Dogs

Contacteer Barking Dogs. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

En, we bijten niet!

 

Sara Van Wesenbeeck, life & business coach, personal organizer, erkend bemiddelaar, trainer en auteur - www.barkingdogs.be
Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.

Coach Sara Van Wesenbeeck met tijdtips in Goed Gevoel: “Tijd zoeken kun je leren”

Goed Gevoel habits: Tijd zoeken kun je leren

24 uur in een dag, 168 in een week, 8.765 in een jaar. Meer dan genoeg, zou je zo denken. En toch is de agenda van redactrice Sophie Vereycken (en wie weet die van jou ook) van Goed Gevoel op het einde van de maand roder dan haar bankrekening.

Nuttige tijdtips van life & business coach en personal organizer Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Redactrice Sophie gaat op zoek naar tijd. En ze doet dat aan de hand van de nuttige tijdtips van life coach en personal organizer Sara Van Wesenbeeck.

Word baas over je tijd met de tijdtips van life coach Sara Van Wesenbeeck

Lees de tijdtips van Sara Van Wesenbeeck op de website van Goed Gevoel

 

DS Magazine: Waarom mensen hun leven in handen van een coach geven

Vooral alles is een coach. Is dat overbodige luxe, of een prima vorm van zelfzorg? Met deze vraag gaat DS Magazine van 5 oktober 2019 aan de slag. Ook personal coach, opruimcoach en bezielier van Barking Dogs Sara Van Wesenbeeck komt aan het woord.

Een interessant artikel voor coaches en voor al wie coaching overweegt.

Coach Sara Van Wesenbeeck over het wezen en doel van coaching

Ook coach Sara Van Wesenbeeck komt in het artikel aan het woord, als organizing coach (ook wel ‘professional organizer’ of ‘opruimcoach’ genoemd) en als voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, BBPO-FBPO:

“Wat een personal organizer of opruimcoach doet, varieert van klant tot klant, want een goede coach werkt op maat”, schrijft De Standaard. “De ene wil de kleerkasten of de keuken aangepakt zien; de ander wil het hele huis zo veel mogelijk ontspullen, de zolder vrijmaken of de mailbox beter leren beheren. Het verschil tussen een opruimklus en een opruimcoaching zit hem in de duurzaamheid: ‘Het doel zijn niet de opgeruimde keukenkasten op zich, wel meer levenskwaliteit en minder stress’, zegt Sara Van Wesenbeeck, die de nog piepjonge beroepsfederatie voorzit. ‘Organiseren is een kwestie van gewoontes. We begeleiden de gedragsverandering, dat is het wezen van coaching.’”

Lees hier het artikel ‘Waarom mensen hun leven in handen van coaches geven’ in DS Magazine.

Wil je ook in zee met een ervaren coach? Contacteer Barking Dogs!

Wil je ook in zee met een ervaren coach? In je thuisomgeving of op je werkplek? Neem dan contact op met Barking Dogs.

 • Barking Dogs levert maatwerk: Samen met jou bekijken we welke soort coaching bij jou past.
 • Barking Dogs levert kwaliteit: Samen zetten we systemen op maat op die voor jou werken.
 • We coachen jou bij gewoonte- en gedragsverandering: We lopen een eindje met je mee, net lang genoeg, tot je je nieuwe ‘goede gewoontes’ eigen gemaakt hebt.

Kijk hier wat Barking Dogs als coach voor jou kan betekenen:

 • Personal coaching op de werkplek
 • Exclusieve starterscoaching
 • Personal coaching voor ondernemers
 • Personal coaching voor spitsuurvrouwen
 • Crossroad coaching
 • Thuiscoaching door professional organizer
 • (Organizing)coaching voor nabestaanden
 • Coaching voor medici
 • Coaching voor schooldirecteurs
 • Businesscoaching on board

Contacteer Barking Dogs, voor een antwoord op al je vragen of voor het opstarten van een coachingstraject. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

En, we bijten niet!

 

Over Sara Van Wesenbeeck: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij zakelijke en arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.