Liefde is… elkaar organiseren

Valentijndag: Liefde is... elkaar organiseren - door life & business coach, senior professional organizer en mediator en conflictcoach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Jarenlang gelukkig met elkaar samenleven, dat wens ik je toe. Maar wat doe je als je partner een andere organisatiestijl heeft dan jij? Dat brengt grijze haren, stress en conflicten met zich mee. Toch hoeft dit in een relatie geen punt van discussie te zijn.

Vanaf nu wordt samenleven met elkaar leuk en ontspannend. Ga aan de slag met deze 10 verrassende ‘happy together’-tips.

10 verrassende Valentijntips (voor partners met een andere organisatiestijl)

Zo blijf je ook de 364 andere dagen na Valentijndag prettig en gelukkig samenleven met een partner met een andere organisatiestijl:

Wees tolerant

Laat dat je leidraad zijn bij het samenleven met je partner. Denk niet dat je (de organisatiestijl van) je partner kunt veranderen. Probeer daarom compromissen te sluiten in plaats van te discussiëren of te argumenteren.

Inspireer je partner of geef het goede voorbeeld

Je kunt altijd iets van elkaar leren. Laat je door elkaar inspireren bij het updaten en verbeteren van de organisatie van je leven, gezin en werk. Kijk hoe je partner het doet of vraag hoe hij/zij het aanpakt. Of geef gewoon het goede voorbeeld en hoop dat je partner er iets van opsteekt.

Word niet elkaars butler

Als jij altijd zijn/haar spullen opruimt, dan heeft hij/zij geen enkele reden om het zelf te doen, of om eraan te denken dat het bij zijn of haar takenlijst hoort.

Herbekijk de taakverdeling in functie van je talenten en wensen

Taakverdeling in een koppel of gezin groeit doorheen de jaren vaak ‘organisch’; er worden meestal geen of vage afspraken rond gemaakt. Maak de taakverdeling bespreekbaar en herbekijk ze in functie van wat je graag doet en waar je goed in bent. Maak goede afspraken. Zo geraken klussen sneller afgewerkt, win je tijd die je dan voor leuke dingen kunt gebruiken.

Organiseer een meeting met je partner

Steek geregeld de koppen bij elkaar om de gang van zaken in je relatie of gezin te bespreken: Loopt alles zoals je het wenst? Wat kun je bijsturen zodat iedereen (nog meer) tevreden is en jullie organisatie en planning voortaan op wieltjes loopt?

(Lees ook mijn blogpost Op het menu: de gezinsvergadering)

Houd elkaar op de hoogte van veranderingen in de organisatie van je gezin

Deel veranderingen in de organisatie en planning meteen mee: vertel waar spullen hun vaste plaats hebben, dat de winterkleren in de kleerkast nu plaats hebben gemaakt voor de zomerkleren, dat je dochter op woensdag zwemles volgt en niet langer op zaterdag… Voortaan geen onaangename verrassingen en frustraties meer of eindeloze zoektochten naar de schaar of naar je favoriete Hawaï-hemd.

Geef je partner een ruimte waar zijn of haar (andere) organisatiegewoontes jou het minst storen

Zorg dat je elk een eigen bureau of bureautafel hebt, een eigen kleerkast of zelfs een eigen reiskoffer. Zo kun je ongestoord en naar believen je spullen organiseren en ordenen zonder dat je partner er last van heeft.

Moedig elkaar aan

Laat je partner geregeld weten dat je blij bent met zijn/haar inzet.

Gebruik humor en relativeer

Kijk voortaan door een andere (bijvoorbeeld een roze) bril naar de zogenoemde ‘mankementen’ in de organisatiestijl van je partner. Je zal zeker ook positieve dingen ontdekken. Of… je zal je voortaan minder storen aan het gedrag van je partner.

Happy Valentine’s day!

Krijg je eenden (eindelijk) op een rij met Barking Dogs coaching

Maak van dit jaar je beste ooit. Zet samen met de Barking Dogs coach de eerste stap op weg naar verandering. In een coachingstraject maken we je nieuwe goede gewoontes, en de weg ernaar toe, ook haalbaar én duurzaam.

Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet.

PS: Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

 

Over de auteur: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en ze is een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(Dit artikel van life & business coach en professional organizer Sara Van Wesenbeeck werd voor het eerst gepubliceerd op 14 februari 2011).
(c) Foto: Shutterstock

HLN.be: ‘Thuiswerken wérkt: expert geeft tips voor je home office’

Thuiswerken wérkt: expert Sara van Wesenbeeck geeft tips voor je home office - www.barkingdogs.beVandaag op de website van Het Laatste Nieuws: de slimme thuiswerktips van Sara Van Wesenbeeck, organizing expert, life & businesscoach en auteur van onder meer ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’.

Thuiswerken wérkt: expert Sara van Wesenbeeck geeft tips voor je home office

Wil je van thuiswerken een succesverhaal maken, dan mag je de thuiswerktips van Sara op HLN.be niet missen.

Met Barking Dogs op weg naar werken met minder stress

Ben je in je werkomgeving op zoek naar het realiseren van groei en verandering? Wil je optimaal en effectief functioneren en communiceren? Je volle potentieel bereiken?

Wil je zelf, je team of individuele medewerkers beter leren omgaan met stress? Of prioriteiten kunnen bepalen, al je deadlines kunnen halen, makkelijker kunnen afbakenen, neen leren zeggen of delegeren? Eindelijk grip krijgen op je mailbox, tijd en agenda?

Heb je nood aan persoonlijke coaching bij het bewaren en bewaken van je worklife-balans of om de dagelijkse (werk)stress te leren hanteren? En houd je eraan om dit alles duurzaam aan te pakken?

Dan ben je bij Barking Dogs en life & business coach, organizing expert en conflictbemiddelaar Sara Van Wesenbeeck aan het juiste adres!

We coachen je met plezier – en met kennis van zaken – bij het bereiken van al je nieuwe doelen.

Contacteer Barking Dogs hier. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

En… we bijten niet!

 

 (c) Foto: Unsplash

Goed Gevoel: Nood aan orde in huis? Lees ‘Rust in je huis en je hoofd’

'Rust in je huis en je hoofd' - hét opruimboek van professional organizer Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be“Opruimboeken scoren”, schrijft Goed Gevoel op de website, “maar werken ze ook?”

De redactie nam de proef op de som en selecteerde haar favoriete toptips uit ‘Rust in je huis en je hoofd’, hét organizingboek van professional organizer, Belgisch organizing pionier en life & business coach Sara Van Wesenbeeck.

 • ‘Rust in je huis en je hoofd’ is de ge-üpdate versie van het in 2011 verschenen ‘Het slimme organizing boek’.
 • Dit boek van Sara Van Wesenbeeck was het allereerste organizingboek in België.

Top-tips voor orde in je huis

Lees de opruimtips en organizingadviezen uit ‘Rust in je huis en je hoofd’ van organizing expert Sara Van Wesenbeeck op de website van Goed Gevoel.

Tijdelijk aanbod: ‘Rust in je huis en je hoofd’ voor slechts 10 euro

‘Rust in je huis en je hoofd’ is uitgegeven bij Lannoo en kost 19,99 euro. Je kunt het nu tijdelijk aankopen voor slechts 10 euro.

Wees er snel bij, want het aanbod is beperkt!

Bestel ‘Rust in je huis en je hoofd’ via onderstaand bestelformulier.

Meer over ‘Rust in je huis en je hoofd’:

 • Auteur: professional organizer en life & business coach Sara Van Wesenbeeck
 • Uitgegeven bij Lannoo: ISBN 978 94 014 4422 4
 • Het boek telt 216 pagina’s
 • Te koop in België en in Nederland
 • Kostprijs: 19,99 euro (nu tijdelijk aanbod voor 10 euro) + 3,50 euro portkosten per verzonden exemplaar (tarieven enkel geldig voor verzending binnen België, tarieven voor verzending naar het buitenland op aanvraag)

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Rust in je huis en je hoofd’:

 • STAP 1: Vul hier onderaan het bestelformulier in.
 • STAP 2: Vermeld zeker je adres + het aantal boeken dat je wenst te bestellen.
 • STAP 3: Schrijf dan de kostprijs over van het aantal boeken dat je wenst te bestellen: 10 euro (tijdelijk aanbod) per boek + 3,50 euro portkosten (per besteld exemplaar in België, portkosten andere landen op aanvraag) op het rekeningnummer van Barking Dogs: IBAN BE71 0689 0760 4169 – BIC GKCCBEBB.
 • STAP 4: Van zodra Barking Dogs je betaling heeft ontvangen, krijg je via de post een door Sara Van Wesenbeeck gesigneerd exemplaar van ‘Rust in je huis en je hoofd’ toegestuurd.

 

Voornaam en naam *
Adres *
Telefoonnummer *
Aantal exemplaren *
Titel *
Opmerkingen
Barking Dogs respecteert je privacy

Weg met de winterblues! (met ook tips op Libelle.be)

Weg met de winterblues - tips van life & business coach, professional organizer, spreker en auteur Sara Van Wersenbeeck - www.barkingdogs.be

Herken je ze ook, de nare bijwerkingen van de donkere en lange winterdagen: je hebt weinig energie, je bent moe en futloos, somber en niet productief. Dan heb je wellicht last van de winterblues.

Gelukkig zijn er oplossingen. Met mijn tips (ook op Libelle.be) slaag je erin om de winterblues te voorkomen en te overwinnen én je stemming meteen een positieve boost te geven.

Weg met de winterblues: 9 slimme tips

Weg met de winterblues: daar gaan we voor! Succes gegarandeerd met deze tips:

Tank extra licht

Donkere winterdagen en weinig zonlicht kunnen de winterblues opwekken en versterken. Door allerlei chemische processen in je hersenen kan het tekort aan daglicht neerslachtigheid in de hand werken. Je biologische klok, die het slaap- en waakritme aanstuurt, kan verstoord raken en ook dat kan invloed hebben op je gemoedsgesteldheid. Ga dus geregeld een frisse neus halen, buiten in natuurlijk licht.

Trek er bijvoorbeeld elke dag op uit voor een stevige winterse wandeling. Doe het samen met je gezinsleden of met een vriend of vriendin, dan is ‘licht tanken’ en bewegen meteen nog leuker.

Stap met het goede been uit bed

De eerste stap van een geslaagde dag waarin jij klaar bent om de winterblues het hoofd te bieden, begint bij een goede voorbereiding: waak over je slaap en ga zoveel mogelijk op tijd naar bed, leg je kleren op voorhand klaar, dek de ontbijttafel, ruim je huis op, plan je dag en zet de wekker een kwartier vroeger. Sta rustig op en geniet van je me-time. Zo ben jij helemaal klaar voor een nieuwe opgewekte en ontspannen dag en geef je de winterblues geen kans om je vandaag te overvallen.

Stop met piekeren

Denk niet te veel aan alle dingen die vandaag fout kunnen lopen, want ook je gedrag zal dan in een negatieve spiraal terechtkomen. Niet piekeren, maar wel relativeren, loslaten en accepteren zijn dé sleutelwoorden om er een geslaagde dag van te maken.

Daag jezelf uit

Als je weer eens overmand wordt door de winterblues, dan heb je twee opties: ofwel berust je in je ‘lot’, ofwel onderneem je actie om het schip van koers te veranderen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die geloven dat je controle hebt over je eigen leven, dat je je lot in eigen handen kunt nemen en dat je zélf de keuze hebt om een (negatieve) situatie te veranderen – ook wel ‘interne beheersingsoriëntatie’ of ‘internal locus of control’ genoemd -, dat deze mensen gelukkiger zijn, minder stress hebben en minder zwartkijken. Dus, waar wacht je nog op: daag jezelf uit. Ga op zoek naar een nieuw doel dat je uit je comfortzone haalt, maar waarvan je zeker weet dat het toch haalbaar is. Je hebt nu iets om naar uit te kijken. Deze uitdaging verlegt je focus naar iets nieuws. Dat nieuwe doel geeft energie en voor je het goed en wel beseft, ben je weg uit de negatieve spiraal.

Fake it till you make it

Haal je ‘gorilla-looks’ boven en krik je zelfvertrouwen op. Recht je rug en schouders, kijk voor je, neem veel ruimte in en stap met kordate pas door het leven. Maak jezelf letterlijk groot. Door zelfvertrouwen uit te stralen (zelfs al voel je je vanbinnen anders), zul je ook meer zelfvertrouwen krijgen. ‘Fake it’, doe alsof het goed met je gaat, en je zult je na een tijdje ook zo voelen. Deze stoere houding houdt de winterblues beslist op afstand.

Doe elke dag iets wat je graag doet

Zet wat vaker dingen op de agenda die je leuk vindt en die je energie geven en doen lachen: samen met je kinderen koekjes bakken, een wandeling met de hond, met je geliefde uit eten gaan, lezen, heerlijk genieten van een warm bad of van een ‘guilty pleasure’… maakt niet uit wat het is, als je er maar plezier aan beleeft. Maak een lange lijst en kies elke dag minstens één pleziertje uit je lijst en geniet er met volle teugen van.

(Lees ook mijn blogpost Zelfzorg voor dummies’)

Houd een succesboekje bij

Het is des mensen om zich eerst op het negatieve te richten en na de zoveelste opeenvolgende donkere winterdag zijn de lichtpuntjes soms ver te zoeken. Focus voortaan wat vaker op het positieve en vier je successen. Noteer ze allemaal in een ‘succesboekje’: de doelen die je bereikt hebt (vergeet de kleine tussendoelen niet!), je verwezenlijkingen, wat je voor iemand betekend hebt, een compliment dat je kreeg en noem maar op.

Herlees je ‘succesboekje’ geregeld. Je successen eren en jezelf ervoor belonen geeft je dat extra duwtje in de rug om gezwind én happy aan de winterblues te ontsnappen.

Vind geluk in een potlood

Ja, je leest dit goed. Je kunt je stemming meteen veranderen aan de hand van deze eenvoudige ‘truc’: neem een potlood en klem het tussen je tanden. Dit tovert automatisch een lach op je gezicht, want het potlood forceert de lachspieren naast je mond en in je wang. Als je die ‘lach’ even volhoudt, minstens 15 tot 30 seconden, denken je hersenen dat je iets leuks gaat doen en beginnen ze endorfines of ‘geluksstofjes’ aan te maken. Die dragen er toe bij dat je je bijna onmiddellijk gelukkig(er) gaat voelen, zelfs al was je er zonet niet voor in de stemming.

De expressie op je gezicht is niet alleen een uitdrukking van een emotie, maar het bepaalt ook je emotie. Dat had Charles Darwin al in de 19de eeuw ontdekt. Om écht effect te hebben moet je regelmatig (glim)lachen. Zet bijvoorbeeld de wekker van je smartphone en ‘oefen’ je glimlach verschillende keren tijdens de dag.

Zoek hulp

Als de somberheid en neerslachtigheid al geruime tijd aanhouden, dan is er wellicht meer aan de hand. Een bezoek aan de huisarts brengt raad. Die kan een juiste diagnose stellen en je indien nodig deskundig verder helpen. Het is immers altijd mogelijk dat je een winterdepressie hebt en die is niet zo onschuldig.

Maak van dit jaar je beste ooit. Realiseer het samen met Barking Dogs!

Je (goede) voornemens eindelijk écht waarmaken? Een oplossing vinden voor je tijdgebrek en stapels papier en rommel? Meer efficiëntie op je werkplek realiseren? Een betere work-life balans creëren?

Barking Dogs en life & business coach, erkend bemiddelaar, professional organizer, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck helpen je met plezier – én met snel en blijvend resultaat – verder, thuis en op je werkplek.

Pak je onafgewerkte zaken eindelijk aan. Zo wordt dit jaar zonder twijfel je beste jaar ooit!

Contacteer Barking Dogs

 • Bekijk hier wat Barking Dogs voor jou kan betekenen.
 • Contacteer Barking Dogs hier (een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis).

En, we bijten niet!

 

Life & business coach, professional organizer, mediator, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck - barkingdogs.beOver de auteur: Sara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Afbeelding: Shutterstock – nrey

Wegens groot succes: tweede druk ‘Rust in je huis en je hoofd’

Boek 'Rust in je huis en je hoofd' van life & business coach en professional organizer Sara Van Wesenbeeck

-> Bestel ‘Rust in je huis en je hoofd’ via onderstaand bestelformulier (tijdelijk aan 10 euro!)

 

De bestseller ‘Rust in je huis en je hoofd’, het vierde boek van organizing pionier en expert, life & business coach Sara Van Wesenbeeck, kent zijn tweede herdruk.

“In de snelle, onzekere en complexe VUCA-wereld is de zoektocht naar ‘rust in je hoofd’ actueler en belangrijker dan ooit”, zegt auteur en organizing expert Sara Van Wesenbeeck. “Mensen hebben behoefte aan een leven in balans en rust in het hoofd is daarin essentieel. Met mijn boek vind je weer de broodnodige balans in je leven.”

Geordend hoofd geeft rust

Pak de tastbare buitenwereld aan om in je hoofd orde op zaken te stellen en rust te vinden. Het is de rode draad in het boek ‘Rust in je huis en je hoofd’ van organizing expert Sara Van Wesenbeeck. Sara Van Wesenbeeck, Life & business coach, professional organizer, mediator, spreker en auteur van 'Rust in je huis en je hoofd'

“Wanorde in je huis, kantoor, spullen, tijd, computer en taken creëert rommel in je hoofd”, zegt Sara Van Wesenbeeck. “Er is dat constante ‘gezoem’ van de losse eindjes die zich blijven vermeerderen en van de malende gedachten waar je enkel nog meer stress van krijgt. Door structuur aan te brengen, door je tijd, jezelf, je spullen en papierwerk, je werk en je gezin te organiseren, krijg je weer overzicht en grip, ademruimte en veerkracht én rust in je hoofd. In je brein is er eindelijk weer ruimte voor heldere en gezonde gedachten, voor frisse ideeën en goede keuzes en voor creativiteit”, aldus Sara.

Eenvoudiger, evenwichtiger en gelukkig leven

In haar boek ‘Rust in je huis en je hoofd’ houdt Sara geen pleidooi voor een perfect georganiseerd leven. Wel voor een eenvoudiger, evenwichtiger en gelukkiger leven met systemen die bij je passen, die meerwaarde aan je leven geven en duurzaam zijn.

“En je hoeft daarvoor heus niet te transformeren in een soort robot die in een huis of omgeving leeft waarin geen voorwerp te veel staat en waarin geen enkele rommellade is, of iemand zijn agenda tot in de puntjes beheert. Gun jezelf gerust een echte rommellade of wat georganiseerde chaos, want  perfectie is niet het streefdoel”, aldus Sara Van Wesenbeeck.

Maak je goede voornemens waar

Om je goede voornemens echt waar te maken, reikt Sara Van Wesenbeeck naast verhelderende inzichten in haar boek ook beproefde recepten, stappenplannen en slimme tips aan.

Van de eerste tot de laatste bladzijde word je door Sara enthousiast en met kennis van zaken gecoacht en gemotiveerd om actie te ondernemen en je doelen te bereiken.

Dit boek gaat verder dan het oppervlakkig oppoetsen of opruimen van de buitenkant. Het zet aan tot duurzame verandering. Daar kun jij dag in dag uit de vruchten van plukken,” aldus nog Sara Van Wesenbeeck.

Over auteur Sara Van Wesenbeeck

Sara Van Wesenbeeck:

De boeken van auteur, organizing expert, life & business coach en mediator Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

 • Sara Van Wesenbeeck is een veelgevraagd spreker en expert in de media in binnen- en buitenland.

Tijdelijk aanbod: ‘Rust in je huis en je hoofd’ voor slechts 10 euro

'Rust in je huis en je hoofd', vierde boek van life & business coach, professional organizer en auteur Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be‘Rust in je huis en je hoofd’ is uitgegeven bij Lannoo en kost 19,99 euro. Ter gelegenheid van de tweede druk, kun je het boek aankopen voor slechts 10 euro.

Wees er snel bij, want het aanbod is beperkt!

Bestel ‘Rust in je huis en je hoofd’ via onderstaand bestelformulier.

Meer over ‘Rust in je huis en je hoofd’:

 • Auteur: professional organizer en life & business coach Sara Van Wesenbeeck
 • Uitgegeven bij Lannoo: ISBN 978 94 014 4422 4
 • Het boek telt 216 pagina’s
 • Te koop in België en in Nederland
 • Kostprijs: 19,99 euro (nu tijdelijke aanbod voor 10 euro) + 3,50 euro portkosten per verzonden exemplaar (tarieven enkel geldig voor verzending binnen België)

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Rust in je huis en je hoofd’:

 • STAP 1: Vul hier onderaan het bestelformulier in.
 • STAP 2: Vermeld zeker je adres + het aantal boeken dat je wenst te bestellen.
 • STAP 3: Schrijf dan de kostprijs over van het aantal boeken dat je wenst te bestellen: 10 euro (tijdelijk aanbod) per boek + 3,50 euro portkosten (per besteld exemplaar in België, portkosten andere landen op aanvraag) op het rekeningnummer van Barking Dogs: IBAN BE71 0689 0760 4169 – BIC GKCCBEBB.
 • STAP 4: Van zodra Barking Dogs je betaling heeft ontvangen, krijg je via de post een door Sara Van Wesenbeeck gesigneerd exemplaar van ‘Rust in je huis en je hoofd’ toegestuurd.

Voornaam en naam *
Adres *
Telefoonnummer *
Aantal exemplaren *
Titel *
Opmerkingen
Barking Dogs respecteert je privacy

Zo herstel je van ‘sociale jetlag’ na de kerstvakantie

Sociale jetlag - tips van life & business coach, personal organizer, auteur Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Après-kerstvakantie blues

Vermoeidheid, concentratieproblemen, futloos… Wellicht heb jij vandaag, op de eerste werkdag na de kerstvakantie, ook last van wat men  ‘sociale jetlag’ noemt.

Nu de kerstboom het huis uit is en de kerstspullen weer opgeborgen zijn, eist het feesten, overvloedig eten en drinken, laat opblijven en lang uitslapen zijn tol. Je stapt terug in de dagelijkse routine en je hebt niet veel leuks om naar uit te kijken.

Kater die ‘sociale jetlag’ heet

Je zit na de kerstvakantie met een ‘kater’ en dat is balen. Maar je bent niet de enige die er vandaag last van heeft. Gelukkig maar.

Sociale jetlag wordt veroorzaakt door je biologische klok die ontregeld is. Dat heeft gevolgen voor je prestaties, je motivatie en concentratie.

Gelukkig zijn er remedies om die ‘kater’ snel achter je te laten. Probeer zo snel mogelijk weer in je oude ritme te komen, dat is dé sleutel tot succes.

Zo herstel je van ‘sociale jetlag’: 6+ slimme tips

 • Stel vandaag vooral haalbare doelen. Normaalgezien hou je de eerste dag na je vakantie vrij om je e-mails door te nemen. Als je dat vandaag al gerealiseerd hebt, zul je tevreden op je dag terugblikken.
 • Beweeg voldoende. Neem de trap in plaats van de lift, doe niet aan laptop-lunchen, maar kies voor een wandeling in het park, ga een rondje joggen met vrienden…
 • Let op je voeding. Vermijd ook cafeïne en alcohol.
 • Ga vanavond en de komende dagen op tijd naar bed. Ga bij jezelf na hoeveel uren slaap je echt nodig hebt en gun jezelf die uren slaap ook.
 • Zorg niet alleen voor voldoende uren slaap, maar ook voor een verkwikkende slaap. Enkele belangrijke tips:
  • Vermijd één uur voor je gaat slapen schermactiviteit. Dus geen mails lezen op je smartphone of ’s avonds thuis computerwerken.
  • Vertraag minstens een uur voor je gaat slapen je pas. Stippel een avondroutine op maat uit: neem een bad, lees een boek…
  • Ga elke dag op hetzelfde uur slapen en sta op hetzelfde uur op. Doe dit niet enkel tijdens weekdagen, maar ook in het weekend. Het is de enige manier om je slaap-waakritme te herstellen en ‘gezond’ te houden.
  • Sluit je werkdag niet af met losse eindjes af: stel op het eind van je werkdag een to-dolijst op. Zo zul je ook veel rustiger slapen en niet liggen piekeren.
 • Haal de stress uit je ochtend: leg ’s avonds je kleren klaar, dek de ontbijttafel op voorhand… Van een rustige ochtend pluk je de rest van je dag de vruchten: je hebt minder stress en krijgt meer gedaan.

Stuk voor stuk ‘goede gewoontes’ om niet alleen vandaag of deze week vol te houden, maar 365 dagen lang. Zo creëer je een leven met minder stress en meer fun.

Meer tips? Luister mee naar Nostalgie

Tips om sociale jetlag aan te pakken van life & business coach, personal organizer, auteur Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.beLife & business coach, personal organizer en auteur Sara Van Wesenbeeck geeft meer tips om snel te herstellen van je sociale jetlag op Nostalgie.

Luister mee naar de tips van life coach Sara Van Wesenbeeck…

 

 

Maak van dit jaar je beste ooit. Realiseer het samen met Barking Dogs!

Je (goede) voornemens eindelijk écht waarmaken? Een oplossing vinden voor je tijdgebrek en stapels papier en rommel? Meer efficiëntie op je werkplek realiseren? Een betere work-life balans creëren?

Barking Dogs en life & business coach, erkend bemiddelaar, professional organizer, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck helpen je met plezier – én met snel en blijvend resultaat – verder, thuis en op je werkplek.

Pak je onafgewerkte zaken eindelijk aan. Zo wordt dit jaar zonder twijfel je beste jaar ooit!

Contacteer Barking Dogs

 • Bekijk hier wat Barking Dogs voor jou kan betekenen.
 • Contacteer Barking Dogs hier (een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis).

En: we bijten niet!

 

Life & business coach, professional organizer, mediator, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck - barkingdogs.beOver de auteur: Sara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.

Té druk? Ga in 2019 aan de slag met je échte to-dolijst!

Druk? Ga aan de slag met je échte to-dolijst. Tips van life & business coach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Is hollen door het leven de enige sport die je beoefent? Doe je aan laptop-lunchen en multitasken in de hoop elke dag nog wat extra tijd te winnen? Lijkt je leven één langgerekt ‘spitsuur’? Dan is het hoog tijd om de drukte in jezelf te temmen en de regie van je leven weer in handen te nemen.

Ga aan de slag met je échte to-dolijst

Ga aan de slag met de ‘échte to-dolijst’ die ik voor je opgesteld heb (en die je ook in de bijlage ‘De Gouden Jaren’ in De Standaard kunt lezen) en win veel tijd:

o Leer de kunst van het stoppen

‘Druk zijn’ is een valkuil, het stopt nooit. Zet een deadline op je drukke periodes. Leef niet langer met de illusie dat je extra minuten en seconden kunt winnen door altijd maar door te gaan. Creëer daarvoor een stoproutine en bouw herstelmomenten in, ook en vooral op de drukste dagen: bouw (actieve) pauzes in, zet na ieder uur werken je verstand altijd even op nul, doe niet aan laptop-lunchen maar ga samen met je collega’s een hapje eten, neem je vakantie op.

Na je pauzes, kort of lang, werk je met meer aandacht, kun je meer doen op minder tijd én ervaar je tegelijkertijd innerlijke rust. Verlies dus (schijnbaar) tijd om heel wat tijd te winnen. Dàt is de (en een) kunst!

o Bewaak je slaap

Een geslaagde dag, met grip op je tijd en zonder stress begint niet op het moment dat je opstaat of op kantoor toekomt, maar lang daarvoor. Een goede nachtrust is dé sleutel tot succes voor een optimale dag. Een gezonde slaap is niet alleen goed voor je gezondheid, maar helpt ook om spitser, creatiever, opgewekter en productiever te zijn.

Zo slaap je voortaan als een roos:

 • Verlaat je werkplek zonder losse eindjes: maak op het eind van je werkdag een to do-lijst.
 • Creëer een avondritueel waarin je ‘stoppen-met-hollen’ een plaats geeft.
 • Vermijd schermactiviteit ruim een uur voor het slapengaan en slaap gemiddeld 8 uur per nacht.
 • Sta zoveel mogelijk op dezelfde tijd op en ga op dezelfde tijd naar bed, ook als het weekend of vakantie is.

Een gezonde nachtrust, daar pluk je van de ochtend tot de avond de vruchten van.

o Bepaal je prioriteiten en durf keuzes te maken

Er komt tijdens de (werk)dag heel wat op je af. De kunst bestaat erin om keuzes te maken, om te schrappen en te minderen. Ga voor het belangrijkste en laat al de rest (even) los. Zal de wereld vergaan als jij de schaar zet in het aantal taken, of als je de duur en de lengte ervan aanpast?

Door genoegen te nemen met minder, ben je heus geen minder goede werknemer, collega of baas, maar je krijgt er wel (innerlijke) rust en meer tijd voor in de plaats. Aan jou de keuze.

o Neem me-time

Maak ook van je eigen welzijn een prioriteit en vergeet niet om ook tijd te maken voor jezelf. Sporten, lezen, een uitje met vrienden of met je partner… Me-time is belangrijk om je batterijen in deze drukke tijden op te laden zodat je het hoofd kunt (blijven) bieden aan de vele uitdagingen van je actieve leven.

o A (wo)man needs a plan

Tijd vinden is één van de grootste uitdagingen in je drukke bestaan. Maak een plan, dat is essentieel als je jezelf, je werk en ook je tijd wil kunnen managen. In de (schijnbare) beperking van een plan ligt je vrijheid, op het werk en ook in je vrije tijd.

Met een goede planning ben je de ‘tijdvreters’ altijd een stap voor, kun je slim aan de slag met je tijd, afspraken en taken en ben jij meester over je tijd (en niet de anderen). Met een plan bewaak je je tijd en zul je er lekker veel van hebben.

Je tijd juist kunnen inschatten, is een van de belangrijkste sleutels van goed time management. Toch overschatten we onszelf al te vaak als het op tijd aankomt. Meestal plan je te weinig tijd in voor je taken en to do’s en lijkt je agenda aan het eind van de dag meer op een slagveld dan op een strak opgesteld bataljon van taken en afspraken die elkaar in vlotte pas opvolgen.

o Stop met multitasken

Focus op monotasken, niet op multitasken. Besef dat je brein niet gemaakt is om te multitasken: je werkt op halve kracht, je wordt er almaar slechter in en je stressniveau is hoog.

Doe voortaan één ding per keer en je zult meer voor elkaar krijgen dan je ooit voor mogelijk hield. Begin je monotask-routine bijvoorbeeld met deze eenvoudige tip: eet en doe alleen dat, zit ondertussen niet te mailen of te telefoneren.

o Focus

Werk aandachtiger, geconcentreerd en gefocust. Durf jezelf gedurende langere tijdsblokken los te koppelen van het internet of van je smartphone, bijvoorbeeld elke dag bij de start van je werkdag. Dat helpt om taken écht en snel afgewerkt te krijgen en al je doelen en deadlines vlot te halen en je voor 100 procent te kunnen concentreren op wat écht belangrijk is.

o Zeg wat vaker ‘nee’

‘Ja’ maakt je leven drukker en je agenda voller, totdat je verzuipt in het werk en in een stapel taken die voor jou geen prioriteit hebben. Baken af: zeg ook eens ‘nee’ als het er niet meer bij kan.

o Bedwing je perfectionisme

Laat ‘mevrouw of mijnheer ‘Té Perfect’ thuis. Probeer uitstekend werk na te streven, geen perfect werk. Focus op wat realistisch is in plaats van wat ideaal is. Verander ‘moeten’ door ‘willen’.

o Geef je sleutelbos een vaste plaats

Loop je ook de hele dag te zoeken naar je sleutelbos (en je andere spullen), vooral op die momenten waarop je geen seconde tijd meer over hebt? Of is ‘spullen verplaatsen’ een fulltime job geworden? Gek kun je ervan worden. Bovendien is het tijdverspilling en dat is zonde.

Je spullen slim managen doe je zo:

 • Haal minder spullen in huis
 • Geef alle spullen voortaan een vaste plaats
 • en – zeker niet vergeten – leg alles na gebruik meteen terug op die plaats.

Zo hoef je nooit meer te zoeken naar je spullen en win je zeeën van tijd.

o Vertraag je pas

Vertraag je pas en stap – letterlijk – wat trager door het leven: ben je vanbuiten rustig, dan ben je dat vanbinnen ook.

o Vier je successen

Vier je successen – je doelen én tussendoelen die je hebt bereikt – en hou ze bij in een ‘succesboekje’ dat je geregeld herleest. Je successen eren en jezelf ervoor belonen geeft je dat extra duwtje in de rug om gezwind én happy door te gaan!

Meer tips? Lees mee in De Standaard

Tips om sociale jetlag aan te pakken van life & business coach, personal organizer, auteur Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.beJe vindt deze blogpost ook in de bijlage ‘De gouden jaren’ bij De Standaard en op de blog lifestyletips.be waarvoor ik guestblogger ben.

 

 

 

Maak van dit jaar je beste ooit. Realiseer het samen met Barking Dogs!

Je (goede) voornemens eindelijk écht waarmaken? Een oplossing vinden voor je tijdgebrek en stapels papier en rommel? Meer efficiëntie op je werkplek realiseren? Een betere work-life balans creëren?

Barking Dogs en life & business coach, erkend bemiddelaar, professional organizer, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck en haar team helpen je met plezier – én met snel en blijvend resultaat – verder, thuis en op je werkplek.

Pak je onafgewerkte zaken eindelijk aan. Zo wordt dit jaar zonder twijfel je beste jaar ooit!

Contacteer Barking Dogs

 • Bekijk hier wat Barking Dogs voor jou kan betekenen.
 • Contacteer Barking Dogs hier (een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis).

En, we bijten niet!

 

Life & business coach, professional organizer, mediator, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck - barkingdogs.beOver de auteur: Sara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(Deze blogpost van Sara Van Wesenbeeck werd voor het eerst gepubliceerd op 24 juli 2015)
(© Illustratie: shutterstock.com – nrey)

Goed Gevoel: Slimme budgettips voor meer winst in 2019

De eindejaarsperiode is niet alleen een drukke tijd, maar kan bovendien een flinke hap uit je budget nemen. Ook teveel uitgegeven? Maak alvast goede voornemens om het dit jaar anders aan te pakken.

Slimme budgettips van Sara Van Wesenbeeck in Goed Gevoel

 

Sport.be: Goede voornemens maak je waar met 5 tips van life coach Sara Van Wesenbeeck

Goede voornemens maken is een ding. Ze ook volhouden, is nog een ander paar mouwen. Lifecoach Sara Van Wesenbeeck helpt je daarbij en geeft tips op de website sport.be.

Maak je goede voornemens eindelijk waar!

Goede voornemens waarmaken doe je met de 5 tips van life coach Sara Van Wesenbeeck.

Ga hier aan de slag met de tips van life coach Sara Van Wesenbeeck op sport.be.

Barking Dogs: je gps op weg naar succes

Je (goede) voornemens eindelijk écht waarmaken? Onafgewerkte zaken aanpakken? Eindelijk ervaren dat je iets kunt volhouden en realiseren? Een oplossing vinden voor je tijdgebrek en stapels papier en rommel? Meer efficiëntie op je werkplek realiseren? Een betere work-life balans creëren?

Barking Dogs en life & business coach, personal organizer, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck helpen je met plezier – én met snel en blijvend resultaat – verder, thuis en op je werkplek.

Pak je onafgewerkte zaken eindelijk aan. Zo wordt dit jaar zonder twijfel je beste jaar ooit!

Realiseer het samen met Barking Dogs

 • Bekijk hier wat Barking Dogs voor jou kan betekenen.
 • Contacteer Barking Dogs hier (een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis).

We bijten niet!

Zo maak je je goede voornemens écht waar

Zo lukt het je wél om je goede voornemens waar te maken!

Dit jaar ga ik… meer van het leven genieten, mijn leven en werk slimmer organiseren, wat vaker ‘nee’ zeggen, meer tijd vrijmaken voor mijn gezin, minder piekeren, meer aan sport doen, onafgewerkte zaken aanpakken, een eigen zaak starten, een boek schrijven, alle ‘losse eindjes’ aan elkaar knopen…

Wil je in het nieuwe jaar met succes werk maken van je (goede) voornemens, je dromen of dagdagelijkse plannen waarmaken, je doelen bereiken en trots zijn op jezelf, kies dan voor een aanpak mét resultaat. En een weg ernaartoe die je kunt volhouden.

Laat je leiden door mijn checklist. Zo zul je op het einde van het jaar tevreden terugblikken omdat je meer hebt gerealiseerd dan je voor mogelijk hield!

Checklist voor het waarmaken van je goede voornemens:

o Ik begin er vandaag nog aan

Van uitstel komt afstel. Het is nooit te laat (of te vroeg) om je goede voornemens waar te maken. Vandaag is het ideale moment om er meteen werk van te maken!

o Ik stel mezelf één doel

Kies één (goed) voornemen dat je voor jezelf écht wilt realiseren. Werk eerst aan het bereiken van dit ene voornemen voor je een ander aanpakt. Maak er een routine van. Dat geeft het meeste kans op slagen.

o Ik maak mijn doel ‘SMART’

– Is het SPECIFIEK? Mijn doel is concreet en ondubbelzinnig.

– Is het MEETBAAR? Over een meetbaar doel valt niet te discussiëren. Een meetbaar doel maakt je vooruitgang zichtbaar.

– Is het ACCEPTABEL? Je moet weten waarom dit doel belangrijk is voor jou, dan zul je het onderweg minder makkelijk opgeven.

– Is het REALISTSICH? Alleen een voor jou haalbaar doel geeft je kans op slagen.

– Is het TIJDGEBONDEN? Zet een deadline op je voornemen. Een droom met een deadline is een doel en een doel kun je stap voor stap bereiken.

o Ik zet mijn doel om in een concrete en haalbare actie

Knip je voornemen op in kleine stukken en zet het om in concrete en haalbare acties. Laat het dus niet bij: ‘In 2019 wil ik meer bewegen’. Maar wel: ’Iedere maandagavond ga ik van 7 tot 8 joggen’. Noteer deze afspraak met jezelf ook in je agenda.

o Ik verander mijn goed voornemen in een ‘belofte’ aan mezelf

Dat is meteen een stuk minder vrijblijvend.

o Ik schrijf mijn ‘belofte’ op

Noteer je ‘belofte’ en de weg ernaartoe (je eerstvolgende acties). Help jezelf hieraan regelmatig herinneren. Bevestig je voornemen op een goed zichtbare plaats: je agenda, bureaublad van de computer, in de auto, op de deur van je koelkast en – waarom niet – op je hoofdkussen…

o Ik noteer op voorhand wat ik ga doen als het moeilijk wordt om vol te houden

Noteer op welke momenten jij het zou kunnen opgeven. Ga vooraf op zoek naar dingen om jezelf op die ‘momenten van zwakte’ te motiveren zodat je zult blijven vasthouden aan je goede gewoonte.

o Ik deel mijn goed voornemen met iedereen

Hou je goed voornemen niet voor jezelf, maar deel het gul met je familie, vrienden en vriendinnen, collega’s. Bel, mail, blog… Als je weet dat anderen je vorderingen op de voet volgen, wordt het voor jou heel wat moeilijker om er niet voor te blijven gaan.

o Ik zoek een coach

Vraag iemand (of enkele mensen) – je partner, vriend(in), buur, collega – om je coach te zijn. Kies alleen mensen die je écht willen zien slagen. Als je motivatie begint te wankelen kunnen zij je een duwtje in de rug geven. Of neem een expert, een persoonlijke coach, in de arm.

o Ik houd vol en volg daarbij de stap-voor-stap-aanpak

Niet opgeven is nu de boodschap! Knip je goede voornemen op in kleinere stukken: tussendoelen die ‘dichterbij’ liggen dan je einddoel. Het bereiken van je tussendoelen geeft ‘succeservaringen’,  vele duwtjes in je rug om je (grote) doel uiteindelijk met succes te bereiken.

o Ik beloon mezelf

Vergeet niet om jezelf te belonen voor je behaalde (tussen)doelen! Maak een lijst met dingen waarmee je jezelf kunt belonen. Zo heb je meteen iets om naar uit te kijken.

Om onderweg naar je doel zeker niet te vergeten:

 • Ik volg mijn eigen tempo.
 • Ik evalueer regelmatig.
 • Ik blijf optimistisch.
 • Ik beloon mezelf.

Veel succes!

Extra tip

o Kies voor een jaarthema

Kies dit jaar niet voor verschillende voornemens, maar probeer eens een jaarthema uit. Een heel jaar lang plaats je alles in het teken van bijvoorbeeld vriendschap, vreugde, afbakenen, ontspanning… Laat je vervolgens 365 dagen lang door dit thema leiden en inspireren.

Maak je goede voornemens waar. Lees meer.

Je vindt de checklist voor het waarmaken van je goede voornemens van life & business coach en professional organizer Sara Van Wesenbeeck ook in Deze Week.

Ook in haar boeken vertelt Sara je hoe je je goede voornemens en doelen kunt waarmaken, zonder dat het moeite kost. Lees meer in:

Sara’s boeken zijn uitgegeven bij Lannoo en te verkrijgen in je (online) boekhandel, in België en Nederland.

Barking Dogs: je gps op weg naar succes

Je (goede) voornemens eindelijk écht waarmaken? Onafgewerkte zaken aanpakken? Eindelijk ervaren dat je iets kunt volhouden en realiseren? Een oplossing vinden voor je tijdgebrek en stapels papier en rommel? Meer efficiëntie op je werkplek realiseren? Een betere work-life balans creëren? Een opleiding voor professional of office organizer volgen?

Barking Dogs en life & business coach, erkend bemiddelaar, professional organizer, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck helpen je met plezier – én met snel en blijvend resultaat – verder, thuis en op je werkplek.

Pak je onafgewerkte zaken eindelijk aan. Zo wordt dit jaar zonder twijfel je beste jaar ooit!

Realiseer het samen met Barking Dogs

 • Bekijk hier wat Barking Dogs voor jou kan betekenen.
 • Contacteer Barking Dogs hier (een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis).

We bijten niet!

 

Life & business coach, professional organizer, mediator, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck - barkingdogs.beOver de auteur: Sara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(Deze blogpost van Sara Van Wesenbeeck werd voor het eerst gepubliceerd op 21 augustus 2011)