Zachte landing op het werk na je vakantie? Zo pak je het slim en met succes aan!

Aan alle mooie liedjes komt een eind, ook aan de vakantie. Na een verkwikkende vakantie ben je nu wellicht helemaal klaar voor het vervolg.

Liefst wil je nog lang profijt hebben van de opgedane energie, maar meestal loopt het anders: de eerste dagen op het werk word je overvallen door een tsunami van e-mails, to do’s, verplichtingen, vergaderingen…

Voor je het weet, word je weer overrompeld door werkstress en dat onaangename ‘spitsuurgevoel’ en blijft er van de herwonnen energie niet veel meer over.

9 slimme tips voor een zachte landing op het werk na je vakantie

Het vakantiegevoel verlengen? Je doet het aan de hand van mijn 9 slimme tips.

Nooit meer werkstress met Barking Dogs coaching

Vind je het hoog tijd om je werkgewoontes te veranderen en wil je minder stress en meer tijd voor datgene wat er echt toe doet?

Maak je goede voornemens eindelijk waar en laat je coachen door Barking Dogs. Ervaren life & business coach, personal organizer, mediator, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck coacht je met kennis van zaken, onder meer ook op je werkplek.

Contacteer Barking Dogs voor een afspraak. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

En… we bijten niet!

 

Over de auteur: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Illustratie: Shutterstock- Qvasimodo art

Zonder e-mailstress terug uit vakantie: 11 slimme tips om je inbox te temmen

Zonder e-mailstress terug uit vakantie: 11 slimme tips om je inbox te temmen - tips van life & businesscoach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Nu weet je het wel zeker: je wil nooit meer op vakantie omdat je inbox bij je terugkeer zowat op ontploffen staat! De gedachte aan een overvolle mailbox kan je heel wat (e-mail)stress bezorgen, voor, tijdens en vooral ook na je vakantie. Toch kun je dat ‘onding’ snel en grondig onder handen nemen, àls je het slim aanpakt.

Ga aan de slag met mijn 11 adviezen om je mailbox snel en efficiënt te temmen.

Zonder e-mailstress terug uit vakantie: 11 slimme tips om je inbox te temmen

Lees hier mijn blogpost ‘Nooit meer stress na je vakantie: tem je mailbox met 11 slimme tips’

(c) Afbeelding: Shutterstock – ArtiCool

‘Workshop voor de spitsuurvrouw’ in De Standaard

Druïde of spitsuurvrouw: op cursus om te herbronnen

Workshop voor de spitsuurvrouw van Barking Dogs in De Standaard - www.barkingdogs.beIn de reeks ‘Zomertijd’ belicht de krant De Standaard op 24 juli onder meer de ‘Workshop voor de spitsuurvrouw’ van Barking Dogs en life & business coach, senior personal organizer en auteur Sara Van Wesenbeeck.

Monica Devi Lim volgde een jaar geleden de ‘Workshop voor de spitsuurvrouw’ bij haar werkgever SN Brussels Airlines. In het artikel in De Standaard vertelt ze welke grote impact deze workshop op haar en haar werk heeft gehad en met welke tools ze aan de slag is gegaan.

Workshop voor de spitsuurvrouw: beslist ook voor jou!

Is hollen door het leven de enige sport die je beoefent? Ben je op slaapdieet en doe je aan laptop-lunchen en multitasken in de hoop elke dag nog wat extra tijd te winnen? Is brandjes blussen je specialiteit? Lijkt je leven, net als voor veel vrouwen die heel wat rollen moeten combineren, één langgerekt spitsuur?

Dan is de ‘Workshop voor de spitsuurvrouw’ beslist iets voor jou!

In deze workshop leert life & business coach, erkend bemiddelaar, senoir personal organizer en spreker Sara Van Wesenbeeck je om de spitsuurmomenten in je leven en werk beter te begrijpen en te managen. Sara reikt nuttige en haalbare strategieën en beproefde recepten aan zodat je niet langer hoeft te zwichten voor de waan(zin) van de dag.

Je combineert voortaan vlot al je rollen, je vindt rust en evenwicht én houdt weer tijd over voor datgene wat er echt toe doet.

Lees ook ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’

De workshop is gebaseerd op ‘Het handboek voor de spitsuuvrouw’ van Sara Van Wesenbeeck. Het boek kost 19,99 euro en is uitgegeven bij Lannoo.

Bestel ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’ hier.

 

Boek nu!

Boek nu de unieke ‘Workshop voor de spitsuurvrouw’ van Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck voor je bedrijf, je organisatie, je vereniging.

Zo bereid je je inbox voor op je vakantie (en vermijd je een overladen inbox bij terugkeer)

Zo bereid je je inbox voor op je vakantie (en vermijd je een overladen inbox bij terugkeer): tips van life & business coach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Eerder al kon je op mijn blog lezen hoe je zonder (werk)stress op vakantie vertrekt. Met een goede voorbereiding kom je een heel eind en dat geldt ook voor je mailbox.

Niet prettig dat je inbox op ontploffen staat bij je terugkeer uit vakantie. Daar krijg je nu beslist al stress van. Om dit te voorkomen en om na je vakantie je e-mails snel en efficiënt te kunnen verwerken, kun je ook je mailbox nu al op je vakantie voorbereiden.

Ga hier aan de slag met mijn tips.

Coaching voor meer grip op je mailbox en je werk door Barking Dogs

Wil je eindelijk weer grip op je mailbox? Al je e-mails makkelijk kunnen afhandelen? Je niet langer de hele dag laten onderbreken door je e-mails ? Eindelijk al je to do’s kunnen afwerken? Niets meer uitstellen? Je werk(load) onder controle krijgen?

Dan ben je bij Barking Dogs aan je het juiste adres om je mailbox te temmen én om nieuwe goede (werk)gewoontes te introduceren en te verankeren in je leven en werk.

Barking Dogs coacht jou, je medewerkers en/of je team onder meer op de werkplek. Een greep uit het aanbod:

Contacteer Barking Dogs. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

En… we bijten niet!

 

Over de auteur: Sara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en ze is een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto: Shutterstock – IY28
(Deze blogpost van Sara Van Wesenbeeck werd voor het eerst gepubliceerd op 13 juni 2015)

Zonder (werk)stress met vakantie: 9 slimme tips

Met deze 10 slimme tips van life & businesscoach Sara Van Wesenbeeck ga je zonder (werk)stress met vakantie! www.barkingdogs.be

Ben je stilaan toe aan een welgekomen en verkwikkende vakantie, maar bezorgt net dat vooruitzicht je nu al heel wat stress? Hoe krijg je al je werk rond voor je vertrek en hoe moet het met je werk tijdens – en na – je vakantie? En hoe houd je je batterijen na je vakantie zo lang mogelijk opgeladen?

Stress voor en na vakantie: een zorg van heel wat professionals

Stress voor een na vakantie is een zorg van heel wat professionals, dat blijkt ook uit de jaarlijkse enquête van Radar, het consumentenmagazine van Avro-Tros (waar ik op 22 april jongstleden nog te gast was als expert worklife-balans).

Een goede reden om vakantie minder leuk te vinden, is als het je stress geeft, en uit het onderzoek blijkt ook dat vakantiestress vooral voor en na de reis ervaren wordt: om alles voor vertrek af te krijgen, of het werk dat is blijven liggen in te halen. Dat is beslist bij jou niet anders.

Vertrek zonder werkstress op vakantie

Geen nood, met mijn tips in de krant Deze Week ruil je dit jaar zorgeloos het kantoor voor vakantie!

Ga hier aan de slag met mijn tips.

Maak van dit jaar je beste ooit. Realiseer het samen met Barking Dogs

Maak van dit jaar je beste ooit! Realiseer het samen met life & business coach, mediator, professional organizer en auteur Sara Van Wesenbeeck en met:

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

We bijten niet!

(c) Foto: Shutterstock – Sofiaworld
(Deze blogpost van life & business coach Sara Van Wesenbeeck werd voor het eerst gepubliceerd op 13 juni 2015)

Work-lifecoach Sara Van Wesenbeeck in De Zondag: werk en leven in balans

Award ‘Innovatiefste onderneming work-life’

Op 20 mei ging Sara Van Wesenbeeck, (work-)life & business coach, bezieler van Barking Dogs en auteur van boeken waarin dit wezenlijke thema centraal staat, samen met de krant De Zondag op zoek naar de ‘Innovatiefste onderneming work-life’ in Vlaanderen.

De winnaar en de twee runners-up worden vandaag, 10 juni, in het artikel van Sara Van Wesenbeeck in de spotlights gezet. In haar artikel gaat work-lifecoach Sara samen met de winnaars op zoek naar de succesformule om werk en gezin beter op elkaar af te stemmen.

Artikel work-lifecoach Sara Van Wesenbeeck in De Zondag - www.barkingdogs.beGeluk en plezier op het werk is de rode draad in de verhalen van de winnaars. Aan de basis daarvan liggen vaak kleine, oprechte acties én gedreven mensen die geluk op de werkplek als hun persoonlijke missie zien.

Werk en privéleven in balans met pistolets, koffiekoeken en… De Zondag

Inspiratie voor een leven in balans vind je op 10 juni in De Zondag.

Lees hier het artikel van Sara Van Wesenbeeck dat ze schreef naar aanleiding van de verkiezing van de ‘Innovatiefste Onderneming Work-Life’ in Vlaanderen. (blader door naar pagina 14)

Je haalt er beslist inspiratie uit voor een leven in balans!

Privéleven en werken in balans: een illusie? Luister mee naar Radar Radio

Work-lifecoach Sara Van Wesenbeeck met tips voor betere work-lifebalans op Radar Radio - www.barkingdogs.beEnige tijd geleden was (work-)life & business coach Sara Van Wesenbeeck (rechts op de foto) als expert work-life te gast in het radioprogramma ‘Radar’, het consumentenmagazine van de Nederlandse NPO Radio 1. Het centrale thema van de uitzending: hoe creëer je een ideale worklife-balans.

Samen met presentatrice Mischa Blok (links op de foto) en de luisteraars ging Sara op zoek naar de ‘ideale’ worklife-balans en gaf ze advies om rust in je hoofd te vinden.

Kijk en luister mee naar de adviezen van Sara Van Wesenbeeck op de Nederlandse radio

Bestaat dat eigenlijk wel, dé ideale work-lifebalans? En wat kun je doen om je werk en privéleven anders en beter op elkaar af te stemmen?

Enkele adviezen van (work-)life & business coach Sara Van Wesenbeeck uit de radiouitzending:

 • “Dé ideale worklife-balans bestaat niet. Het probleem ligt onder meer in het woord ‘ideaal’. Daarin leggen we de lat voor onszelf erg hoog. Maak het vooral haalbaar, leefbaar, zorg dat je je er goed bij voelt, dat je gelukkig bent. En dan is het uiteraard een zoektocht, hoe ga ik het aanpakken.”
 • “De smartphone is een boosdoener als het gaat om het vinden van de balans tussen werk en privé. We nemen door die smartphone ons werk mee naar privétijd. We laten onze privétijd constant ‘vervuilen’ door het werk. Gebruik je privétijd waarvoor die dient: om je batterijen op te laden!”

Is de ideale worklife-balans een illusie? De smartphone, boosdoener van een verstoorde work-lifebalans? Kijk en luister mee naar de visie en de nuttige tips van Sara Van Wesenbeeck in Radar Radio.

Opnieuw uitstekende waarderingscijfers voor opleiding ‘Ik word professional organizer’

Gisteren vond de slotdag plaats van de tweede cursus van 2018 van de opleiding ‘Ik word professional organizer’. Net zoals alle andere driedaagse cursussen van de opleiding ‘Ik word professional organizer’ van Barking Dogs, kreeg ook de tweede cursus van het voorjaar van alle deelnemers een hoog waarderingscijfer: 9,5 op 10!

De opleiding ‘Ik word professional organizer’ krijgt nu in totaal een gemiddelde waarderingsscore van 9,4 op 10. Het is daarmee de best scorende opleiding voor professional organizers van België en Nederland.

Unaniem positieve beoordelingen van de cursisten

Ook de beoordelingen van de cursisten waren opnieuw unaniem positief. Een greep uit de reacties:

 • “Exceeding my expectations!”
 • “Ik vond eigenlijk alles aan deze opleiding goed. Docent Sara Van Wesenbeeck weet heel duidelijk waarover ze praat en weet het bovendien op een professionele, efficiënte en aangename manier over te brengen. Als deelnemer ervaar je oprechte interesse en een luisterend oor. Top!”
 • “Kader, communicatie vooraf en tijdens, kleine groep, TONNEN ervaring van docent Sara Van Wesenbeeck, concreet, uitgebreid, hands-on!”
 • Het was een heel interessante cursus. Goed gebracht, lesgeefster Sara Van Wesenbeeck is heel professioneel, geeft antwoord op alle vragen, veel praktijkvoorbeelden, mooie locatie…”
 • Dankzij deze opleiding voel ik me zelfverzekerd om echt aan de slag te gaan. Ik heb concrete tools gekregen die ik kan toepassen en verder verfijnen.”

Word professional organizer en leer het vak bij Barking Dogs

 • Ben je een geboren en gepassioneerd organizer en wil je er ook je beroep van maken?
 • Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?
 • Wil je leren hoe je mensen coacht en begeleidt bij het organiseren van hun spullen, papierwerk en tijd?
 • En wil je dit alles leren van de meest ervaren Belgische professional organizer en organizing-expert?

Schrijf dan nu in voor de hands-on, inspirerende en verrijkende opleiding ‘Ik word professional organizer’ van senior professional organizer en auteur Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs.

De eerstvolgende opleidingen van Barking Dogs voor professional organizers:

 • donderdag 13 september + vrijdag 14 september + zaterdag 20 oktober 2018 (voor deze cursus zijn er nog slechts enkele plaatsen vrij! – schrijf je snel in)
 • donderdag 8 november + vrijdag 9 november + zaterdag 8 december 2018
 • Data opleiding ‘Ik word OFFICE organizer: donderdag 11 oktober + vrijdag 12 oktober + zaterdag 17 november 2018.

Schrijf snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Contacteer Barking Dogs. We bijten niet!

Heb je nog vragen over de opleiding ‘Ik word professional organizer’? We beantwoorden ze met plezier.

Contacteer Barking Dogs.

We bijten niet!

(c) Afbeelding: Shutterstock – Krasimira Nevenova

Win de Award ‘Innovatiefste Onderneming Work-Life’

Win de Award ‘Innovatiefste Onderneming Work-Life’

De krant De Zondag gaat deze week samen met Sara Van Wesenbeeck, life & business coach, bezieler van Barking Dogs, expert in work-lifebalans en auteur van boeken waarin dit wezenlijke thema centraal staat, op zoek naar de ‘Innovatiefste Onderneming Work-Life’.

 • Wat is jouw unieke bijdrage aan de work-lifebalans als werkgever?
 • Bied je een dienst aan die zorgt voor een betere work-lifebalans in bedrijven of bij de werkende bevolking?
 • Of ben je als werkgever vernieuwend bezig met het ondersteunen en begeleiden van je medewerkers bij hun zoektocht naar oplossingen om gezin en werk beter op elkaar af te stemmen?

Je vindt de aankondiging van de actie in De Zondag van 20 mei 2018.

Stel jezelf, je onderneming of organisatie kandidaat en win de Award Work-Life

Nog tot en met 27 mei kan jij, je bedrijf of organisatie zich kandidaat stellen voor de Award ‘Innovatiefste Onderneming Work-Life’. Sara Van Wesenbeeck neemt alle kandidaten en hun initiatieven met kennis van zaken en met frisse en neutrale blik onder de loep.

De winnaar en runners-up worden persoonlijk door Sara Van Wesenbeeck gecontacteerd en geïnterviewd en op 10 juni in de spotlights gezet in De Zondag.

Wil je deelnemen en kans maken op de award? Surf naar www.dezondag.be/worklife

De ideale work-lifebalans: een illusie? – Luister mee naar de tips van Sara Van Wesenbeeck op Radar Radio

Bestaat dat eigenlijk wel, dé ideale work-lifebalans? En wat kun je doen om je werk en privéleven beter op elkaar af te stemmen?

Life & businesscoach en expert in het thema work-lifebalans Sara Van Wesenbeeck (rechts op de foto) bespreekt het thema en geeft tips in ‘Radar radio’ op de Nederlandse NPO Radio 1.

Enkele adviezen van life & business coach Sara Van Wesenbeeck uit de radiouitzending:

 • “Dé ideale worklife-balans bestaat niet. Het probleem ligt onder meer in het woord ‘ideaal’. Daarin leggen we de lat voor onszelf erg hoog. Maak het vooral haalbaar, leefbaar, zorg dat je je er goed bij voelt, dat je gelukkig bent. En dan is het uiteraard een zoektocht, hoe ga ik het aanpakken.”
 • “De smartphone is een boosdoener als het gaat om het vinden van de balans tussen werk en privé. We nemen door die smartphone ons werk mee naar privétijd. We laten onze privétijd constant ‘vervuilen’ door het werk. Gebruik je privétijd waarvoor die dient: om je batterijen op te laden!”

Dé ideale worklife-balans: een illusie? De smartphone, boosdoener van een verstoorde work-lifebalans? Kijk en luister mee naar de nuttige tips van Sara Van Wesenbeeck op ‘Radar radio’ van NPO Radio 1.

DS Magazine: in zes stappen digitaal opruimen met de tips van life & business coach Sara Van Wesenbeeck

“De meeste mensen beseffen dat minder rommel hun leven zou verbeteren, maar daar zijn onze harde schijven vol mappen, submappen en ongeordende foto’s vaak geen afspiegeling van,” schrijft DS Magazine van 14 april.

Hoog tijd om je digitale kasten te organiseren! Je doet het met de nuttige tips van organizing expert en life & businesscoach Sara Van Wesenbeeck (die onder meer ook het boek ‘Rust in je huis en je hoofd’ schreef) in DS Magazine.

Sara leert je digitaal opruimen in 6 stappen en ze vertelt je onder meer ook hoe een goed georganiseerde nonkel daarbij goed van pas komt.

Lees Sara’s tips in SD Magazine…

Barking Dogs vaart weer uit met ‘Businesscoaching on board’!

Businesscoaching on board met personal coach Sara Van Wesenbeeck @Barking Dogs
Op 1 april gaat het vaarseizoen in Friesland van start. En vanaf 1 april tot eind oktober 2018 vaart (en dat mag je letterlijk nemen!) Barking Dogs opnieuw uit voor het project ‘Businesscoaching on board’.
Met ‘Businesscoaching on board’ van Barking Dogs navigeer jij en/of je team op een unieke en duurzame manier naar succes en geluk.

Zo werkt ‘Businesscoaching on board

Aan boord van een uniek motorjacht (zie foto) voorzien van alle modern comfort, vaar je doorheen het inspirerende en rustgevende kader van de Friese meren en rivieren. Ondertussen word je door personal coach Sara Van Wesenbeeck gecoacht op weg naar succes en geluk.

Niet enkel een unieke belevenis, maar ook een met duurzaam resultaat!

Businesscoaching on board met personal coach Sara Van Wesenbeeck @Barking Dogs

Meer over de aanpak, de werkwijze, je personal coach aan boord, de crew die je met de beste zorgen omringt en de kostprijs vind je op deze website, waar het project van a tot z wordt uitgelegd onder ‘Businesscoaching on board’.

Boek nu ‘Businesscoaching on board’

Boek snel, want het aantal vaardagen is beperkt!

Contacteer Barking Dogs

Contacteer Barking Dogs met je vragen of voor het boeken van een of meerdere coachingsdagen.

We bijten niet!