Meer tijd en minder stress met het e-maildieet

Is jouw mailbox overvol? Krijg je niets echt gedaan omdat je je e-mails de hele dag opent, maar er niets mee doet? Krijg je stress van de gedachte aan de grote berg mails die je nog moet beantwoorden? Dan is het e-maildieet beslist iets voor jou. Probeer het eens uit. Het maakt je productiever en gezonder!

Spoedcursus e-maildiëten: 11 slimme tips voor meer tijd en minder stress

Tip 1 – Weg met ping en pong

Zet alle geluiden, pop-upvensters of knipperende envelopjes voor inkomende mail uit. Deze verwittigingen halen je de hele dag door uit je concentratie. Daarna kost het je brein meer dan een minuut om je aandacht weer naar je taak te krijgen en weer in flow te geraken. Gevolg: op het eind van de dag heb je veel tijd verloren en niets echt afgewerkt. Dat wil je beslist anders.

Tip 2 – Uitschrijven

Win veel tijd:

 • Meld je af voor alle abonnementen op nieuwsbrieven (die je toch nooit leest omdat je geen tijd hebt).
 • Schrijf uit voor ongevraagde promo-mails. Uitschrijven doe je makkelijk door in het zoekveld van je inbox de term ‘unsubcribe’ of ‘uitschrijven’ in te geven en aan te klikken in elke mail die je niet meer wilt ontvangen.

Tip 3 – Check je e-mail op vaste tijden

Weersta aan de verleiding om de hele dag door je e-mail te checken. Tenzij het niet anders kan omdat je job het vereist, werk je je mails gegroepeerd af tijdens één of twee vaste momenten die je in je agenda vastlegt. Laat je e-mailmomenten niet langer dan een uur duren. Langer kan je brein er niet geconcentreerd mee bezig zijn.

Tip 4 – 11.00 uur: tijd om te ‘eten’

Bedwing ’s ochtends bij de start van je werkdag je zin in e-mails en wacht met het doornemen ervan tot je energieniveau wat lager is. Als je je werkdag start met een portie e-mails, kom je niet toe aan je eigen prioriteiten. Bovendien ben je veel productiever als je de energierijke momenten van je werkdag voorbehoudt voor taken die veel concentratie vergen.

Tip 5 – OHIO!

Met OHIO of ‘Only Handle It Once’ win je heel wat tijd en rust in je hoofd. Open elke e-mail slechts één keer en beslis meteen wat je ermee gaat doen: beantwoorden, archiveren, de afspraak op je to-dolijst of in je agenda noteren, meteen doorsturen om te delegeren… Opgelet: een e-mail (zonder hem te openen) lezen, telt ook als behandelen.

Tip 6 – Er kan ook gepraat worden

Vergeet niet dat er ook andere wegen zijn om een boodschap aan iemand over te brengen. Heb je een wat langer of complex bericht voor iemand? Neem de telefoon, of ga langs bij je collega. Dit bevordert meteen ook het samenwerken.

Tip 7 – Stel je top 10 op

Ga na wie de 10 mensen zijn die het het meeste mailen of met wie jij het meeste mailt. Houd ook met deze mensen wat vaker een face-to-face gesprek. Je wint tijd en efficiëntie.

Tip 8 – Houd het kort en krachtig

Schrijf en beantwoord mails zoals je het zelf ook graag leest. Schrijf dus geen ellenlange mails, maar beperk je tot de essentie. Wees duidelijk in je onderwerpregel. Zo respecteer je je eigen (kostbare) tijd en die van je lezer.

Tip 9 – Het e-maildieet, ook in je vrije tijd!

Ga je met vakantie? Besteed die tijd dan aan het opladen van je batterijen, aan het gezellig samenzijn met familie en vrienden, aan het verkennen van nieuwe horizonten. E-mails horen niet thuis in dat rijtje. En als je toch niet anders kan dan je e-mails te behandelen (al was het voor je gemoedsrust): behandel je mails dan op een vast moment en baken je e-mailtijd af.

Tip 10 – Maak je e-maildieet nog effectiever

 • Focus op het behandelen van e-mails, niet op het lezen.
 • Zorg voor een overzichtelijke mappenstructuur waarin je alle mails snel terugvindt.
 • Beperk je in je mails en mailboodschap tot de essentie.
 • Zet je inbox af en toe in de offline-modus. Zo kun je erin werken zonder gestoord te worden door nieuwe binnenkomende e-mails.
 • Zorg voor een aparte map waar de mails waar je cc-mails rechtstreeks in terechtkomen. Zulke berichten waarin je in copy van het bericht zijn niet dringend en kun je dan gegroepeerd doornemen.
 • Wat bereik je met het beantwoorden van je e-mails net voor je gaat slapen of als eerste werk bij het opstaan? Je kwaliteit van leven zal erop vooruit gaan als je het e-mailen beperkt tot je werkuren.
 • Bedenk nu al wat je gaat doen met de gewonnen tijd en energie die dit e-maildieet je heeft opgeleverd (en dat is er heel wat). Veel plezier!

Extra tip: Minder voor minder

Verstuur zelf minder e-mails. Je zult er dan ook minder ontvangen. Moeilijk is het niet. Het levert je meteen heel wat op: meer tijd, minder stress. Dus waar wacht je nog op?

Je mailbox eindelijk onder controle met Barking Dogs coaching

Tem je mailbox én behoud je de controle over je e-mails. Je realiseert het met één coachingsessie van Barking Dogs. Ook voor consulting en advies bij het opstellen van een e-mailpolicy voor je bedrijf ben je bij Barking Dogs aan het juiste adres. Waar wacht je nog op?

Contacteer Barking Dogs. We bijten niet!

 

Over de auteur: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Afbeelding: Shutterstock – Yoko Design

Versla het zomeruur: Met deze 31 eenvoudige tips win je elke dag tijd

Verslag het zomeruur - 31 tips van coach Sara Van Wesenbeeck om tijd te winnen (foto iStock)

Door de overgang van winter- naar zomertijd hebben we dit weekend één uur verloren. 60 kostbare minuten die je kwijt bent, en je hebt nu wellicht al het gevoel dat je tijd te kort hebt om alles rond te krijgen.

Toch ligt extra tijd vaak in een klein hoekje. Met deze 31 eenvoudige tips win je de verloren tijd zo terug en stap je dit voorjaar met meer tijd én rust in je hoofd door het leven.

31 eenvoudige tips om elke dag tijd te winnen

1.     Doseer. Kom niet in de verleiding om meer aan te nemen dan je aankunt of kunt afwerken binnen de tijd die je ter beschikking hebt.

2.     Stop met twijfelen, neem beslissingen, hak knopen door.

3.     Delegeer (huishoud)taken aan je gezinsleden of collega’s.

4.     Kom overal op tijd en laat afspraken niet uitlopen.

5.     Leg ’s avonds je kleren en spullen voor de volgende dag klaar.

6.     Groepeer je boodschappen en doe ze op minder drukke momenten.

7.     Sluit je (kantoor)deur eens wat vaker. Zo kun je je concentreren en je taak sneller afwerken.

8.     Verlies geen tijd met over en weer mailen, maar ga even langs bij je collega of bel hem of haar op.

9.     Werk één keer per week van thuis uit.

10.  Zeg wat vaker ‘nee’.

11.  Motiveer jezelf om lastige klussen meteen aan te pakken. Dan blijven het niet in je hoofd rondspoken en energie opslokken.

12.  Laat dingen niet bij elkaar komen tot een onoverzichtelijke berg waar je niet meer aan wilt of kunt beginnen.

13.  Pas je werkuren aan, maak gebruik van de flexibele werkuren in je bedrijf: zo ben je voor de file op kantoor of voor de avonddrukte weer thuis.

14.  Geef al je spullen en documenten een vaste plaats zodat je ze meteen kunt terugvinden.

15.  Doe al je strijk in één keer.

16.  Organiseer een beurtrol met andere ouders om de kinderen naar hun activiteiten te brengen.

17.  Maak bij de dokter, tandarts of kapper meteen je afspraak voor de volgende keer.

18.  Stel een menu op voor de hele week of maand.

19.  Breng je lege koffiekop na gebruik meteen terug naar de keuken.

20.  Zet je smartphone even af of op stil. Zo kun je rustig doorwerken en taken sneller afwerken.

21.  Verlies geen tijd met technische snufjes. Zorg dat je goed weet hoe je toestellen in je voordeel kunnen werken.

22.  Groepeer gelijkaardige taken en werk ze in één ruk samen af (ook wel taken ‘batchen’ genoemd): je telefoongesprekken, het doornemen van je mails, je huishoudtaken, autoritten (naar containerpark, apotheek, bib…).

23.  Vermijd wacht-tijd. Maak een afspraak bij de dokter in plaats van je beurt te gaan zitten afwachten tijdens het spreekuur.

24.  Onderhoud je huis: regelmatig een opruimactie doet je heel wat tijd besparen.

25.  Bereid een extra portie soep of spaghetti en gebruik die voor de dag erop of vries het in.

26.  Ga één keer per week vroeger naar het werk, dat is dubbele tijdwinst: geen files en geen stoorzenders.

27.  Verminder televisie- of internettijd: baken vooraf de tijd af die je er aan wil besteden.

28.  Focus op het af-werken van taken en to do’s, niet op werken.

29.  Profiteer van je energieke uurtjes. Plan moeilijke taken wanneer je energiepeil het hoogst is.

30.  Sta je zelf toe om even te dagdromen of niets te doen. Dat lijkt onbelangrijk, maar is essentieel voor tijdwinst.

En tot slot nog een extra tijd-tip

31. Win tijd met het woord ‘meteen’. Stel niet uit wat je meteen kunt doen. De hele tijd zitten denken ‘dat je het nog moet doen’ kost meer tijd dan het meteen af te handelen. Pak meteen aan wat je binnen de twee of drie minuten kunt afhandelen.

Meer nuttige (organizing)tips? Lees ‘Rust in je huis en je hoofd’

Lees dit artikel van life & business coach, professional organizer, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck ook:

 • in Deze Week, editie 22 maart 2017.
 • in ‘Rust in je huis en je hoofd’, van life & business coach, professional organizer, spreker en auteur Sara Van Wesenbeeck.

‘Rust in je huis en je hoofd’ is uitgegeven bij Lannoo en kost naar aanleiding van de tweede druk tijdelijk 10 euro in plaats van 19,99 euro.

Bestel nu een door Sara Van Wesenbeeck gesigneerd exemplaar.

Meer tijd winnen? Dat kan! Laat je coachen door je Barking Dogs personal coach

Eindelijk grip op je agenda? Al je deadlines (met gemak) halen? Nooit meer te laat op je afspraken? Je taken eindelijk écht afgewerkt krijgen? Dat kan!

Je realiseert het samen met Barking Dogs en met personal coach, organizing expert en life & business coach Sara Van Wesenbeeck:

 • Bekijk hier wat de personal coaches van Barking Dogs voor jou kunnen betekenen.

Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis. Maak nu een afspraak.

We bijten niet!

 

Over de auteur: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek en Het slimme budgetboek en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(c) Foto: Thinkstock – JBryson

Barking Dogs vaart weer uit met ‘Businesscoaching on board’ en ‘Reload on board’!

Businesscoaching on board met personal coach Sara Van Wesenbeeck @Barking Dogs
Begin april is het vaarseizoen in Friesland opnieuw van start gegaan. En dat is ook goed nieuws voor jou, want van 1 april tot eind oktober 2019 vaart Barking Dogs opnieuw uit met twee unieke projecten die voor jou en je team een bijzondere meerwaarde kunnen betekenen:
 •  ‘Businesscoaching on board’: één- of meerdaags coachingsprogramma aan boord van een uniek motorjacht, voor (spitsuur)professionals en teams die duurzaam willen groeien.
 • ‘Reload on board’: ééndaagse reload voor (spitsuur)professionals en teams die willen evalueren en bijtanken in een inspirerende en helende omgeving.

Op unieke manier burn-out voorkomen

Met de unieke programma’s ‘Businesscoaching on board’ en ‘Reload on board’ van Barking Dogs:
 • bouwen jij en je team veerkracht op
 • versterk je de relaties tussen de teamleden
 • wordt je team productiever
 • en voorkom je burn-out.

Met de ‘on board’-programma’s van Barking Dogs navigeren jij en je team op een unieke en duurzame manier naar succes en geluk.

Zo werkt ‘Businesscoaching on board’

Summer reload on board van Barking Dogs en SSH-Boating

Zo werkt ‘Businesscoaching on board’:

 • Jij en je team schepen in aan boord van een uniek motorjacht (zie foto) dat voorzien is van alle modern comfort.
 • Een kapitein vaart het schip doorheen het inspirerende en rustgevende kader van de Friese meren en rivieren.
 • Ondertussen word je door ervaren en deskundige personal coach Sara Van Wesenbeeck gecoacht, op weg naar succes en geluk.
 • Dit kan in een eendaags of meerdaags traject.
 • Doelgroep: Voor alle individuele (spitsuur)professionals en teams die willen groeien, zich versterken en zich in de juiste versnelling voor de toekomst willen zetten.

‘Businesscoaching on board’ is niet enkel een unieke belevenis, maar ook één met duurzaam resultaat!

Boek nu, want het aantal vaardagen is beperkt.

Zo werkt ‘Reload on board’

Met Reload on board’ maak voor je medewerkers en je team (eindelijk) tijd voor datgene waarvoor er nooit tijd is of gemaakt wordt:

 • om te pauzeren
 • om te evalueren en bij te praten
 • om te herbronnen en de batterijen op te laden
 • om de relaties en communicatie tussen de teamleden te versterken
 • om de banden in je team nauwer aan te halen
 • om het welzijn en de veerkracht van het team en de teamleden te vergroten
 • om in alle rust en in een inspirerende omgeving vooruit te blikken naar de toekomst
 • om je team te belonen voor het geleverde werk

‘Reload on board’ is uniek in zijn soort:

 • Aan boord van een authentiek en van alle comfort voorzien uniek motorjacht varen we met jou en je team een dag doorheen een prachtig, inspirerend en rustgevend landschap in Friesland (Nederland).Life & businesscoach en personal organizer Sara Van Wesenbeeck, je teamcoach bij de 'Summer reload on board' voor teams van Barking Dogs
 • De crew aan boord verwent je doorheen de dag met een heerlijk ontbijt, lunch/brunch en vieruurtje.
 • Er kan ook een teamcoaching door een ervaren teamcoach voorzien worden, met daarin het opmaken van een stand van zaken, evalueren, vastleggen van (concrete en haalbare) acties voor de toekomst…
 • Er is ook ruimte voor andere inspirerende activiteiten zoals een (geleide) wandeling(en) of fietstocht, vaartocht met fluisterboot en/of kano, initiatie ‘varen met een motorjacht’…

Aan boord vinden jij en je team energie, inspiratie en tools voor het uitstippelen van een duurzame toekomst!

Scheep in voor de Reload on board’ van Barking Dogs en onze partner SSH-Boating!

Boek snel, want het aantal vaardagen is beperkt.

Voordelen van de ‘on board’-programma’s van Barking Dogs

 • Aan boord ervaar je onmiddellijk rust en focus, want op het water ziet de wereld er anders uit. Die setting ‘dwingt’ je als het ware om tot rust te komen en te focussen.
 • Je neemt letterlijk afstand van de dagelijkse sleur en stapt in een wereld die je inspireert en prikkelt. Aan boord kun je meteen met een ‘andere bril’ naar je functioneren kijken.
 • ‘Businesscoaching on board’ en ‘Reload on board’ bieden jou en/of je team tijd om halt te houden, te evalueren, te reflecteren, een stand van zaken op te maken en daarna duurzaam aan de slag te gaan met datgene wat je onrust en onvrede geeft.
 • De inspirerende en rustgevende omgeving van het varen ondersteunt, faciliteert en vergemakkelijkt jouw traject naar succes en geluk.
 • Je ervaart het plezier van het varen en de ontspanning.
 • Je staat er niet alleen voor, want je wordt begeleid door ervaren, deskundige, onafhankelijke en discrete coaches.
 • Na de sessies ‘on board’ van Barking Dogs voel je je beter verankerd in je werk en leven. Je kunt beter functioneren in je job, je hebt meer energie en bent productiever, je hebt nieuwe ideeën en kunt een burn-out voor zijn.

Boek nu ‘Businesscoaching on board’ of ‘Reload on board’!

Businesscoaching on board met personal coach Sara Van Wesenbeeck @Barking Dogs

‘Businesscoaching on board’ en ‘Reload on board’ in het kort:

 • Doelgroep: (spitsuur)professionals en teams
 • Personal coach/teamcoach: Sara Van Wesenbeeck, ervaren personal coach, teamcoach en personal organizer. Sara is bezielier van Barking Dogs en auteur van vier bestsellers, waaronder ‘Rust in je huis en je hoofd’  en ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’.
 • Kapitein aan boord: Horst von Vollard-Bockelberg, ervaren vaarcoach en CEO van SSH-Boating.
 • Inschepen: We schepen in in de jachthavens van Langelille of Nijetrijne, in Friesland, Nederland
 • Duur: Eén of meerdere dagen, naargelang het gekozen ‘on board’-programma
 • Talen: Nederlands, Engels, Duits

Boek hier je ‘on board’-programma van Barking Dogs.

Contacteer Barking Dogs

Contacteer Barking Dogs met je vragen of voor het boeken van een coachingsprogramma ‘on board’.

We bijten niet!

Lenteschoonmaak in je hoofd: 12 opgeruimde adviezen

Lenteschoonmaak in je hoofd - tips van life & businesscoach en auteur Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Wanorde vind je niet alleen in je huis of in je kasten, ook in je hoofd kan het wel eens een rommeltje zijn.

Je hoofd zit te vol, je gedachten liggen onder het stof en onrust vervuilt je hoofd. Ook je bovenkamer verdient een lenteschoonmaak.

Lenteschoonmaak in je hoofd

Met deze 12 opgeruimde adviezen creëer je eindelijk weer rust en ruimte in je hoofd en maak je je hoofd en je gedachten weer lentefris.

1. Creëer ruimte in je hoofd

Je hoofd is niet gemaakt om alles bij te houden wat je nog moet of wilt doen. Begin met een ‘brain dump’:

 • Neem een blad papier en schrijf je hoofd helemaal leeg.
 • Noteer alles en blijf noteren tot je uitgeschreven bent.
 • Daarna kun je met je lijst aan de slag: schrap, delegeer, groepeer wat je binnen de 2 minuten kunt afwerken, plan de rest in je agenda.

2. Eerst denken, dan doen

Een effectieve grote schoonmaak van je spullen begint altijd met een denkronde. Dan kun je veel efficiënter werken. Dat werkt ook voor je hoofd: Wat wil je aanpakken en hoe ga je dat doen? Wat wil je anders en wat ga je doen om dat doel te bereiken?

3. Verwijder storende gedachten

Noteer elke gedachte die vaak door je hoofd dwaalt of datgene wat jou negatief beïnvloedt. Voeg er ook alle onsamenhangende dingen aan toe die in je hoofd ballast zijn. Bekijk je lijst en borstel ze dan één voor één uit je hoofd. Dat lucht op!

4. Geef positieve gedachten een extra likje verf

Het is des mensen om vooral op het negatieve te focussen. Te veel negativiteit maakt je hoofd zwaar en laat je schouders hangen. Maak van de lenteschoonmaak gebruik om je positieve gedachten op te poetsen. Geef ze een plaats vooraan in je hoofd, dan heb je geen excuus meer om ze te negeren.

5. Doe elke dag iets wat je volledig tot rust brengt

Een vol hoofd krijg je leeg door elke dag iets te doen waar je helemaal rustig van wordt. Of maak ook tijd om eens helemaal niets te doen. Ga het niet te ver zoeken en zorg dat er vooral geen ‘moeten’ bij komt kijken.

6. Zeg ‘stop’ aan rommel

Zeg ‘stop’ aan malende gedachten. Haal alles uit je hoofd dat zich in het verleden heeft afgespeeld en waar je toch niets meer aan kunt veranderen. Focus op het hier en nu.

7. Herstel wat stuk is

Heb je een probleem, en kun je er iets aan doen, zoek dan een oplossing! Voel je je schuldig omdat je boos bent geweest op een vriend? Zeg ‘sorry’. Maak je je zorgen om je gezondheid? Ga naar de dokter.

8. Organiseer en vereenvoudig je leefomgeving

Rommel, wanorde en overdaad die je aan de buitenkant niet onder controle krijgt of kunt managen, zorgt voor onrust aan de binnenkant. Vereenvoudig je omgeving: organiseer je spullen en papierwerk, doe overbodige spullen weg, zorg voor overzicht in je leefomgeving…

9. Vul je poetsemmer met klein geluk

Maak een lijst met de zaken waar je blij van wordt en verspreid deze kleine geluksmomenten over de dag.

10. Lucht je hoofd

Houd je gedachten en emoties niet voor jezelf, maar praat erover. Door te praten, krijgen je gedachten vorm. Dat helpt om ze in perspectief te plaatsen, ze door een andere bril te bekijken en ze ten gronde aan te pakken.

(Ga aan de slag met de tips in mijn blogpost ’10 tips voor een goed gesprek)

11. Stroop je mouwen op en doe iets met je handen

Gun je bovenkamer rust en focus op ‘hand(en)werk’. Plant bloemen in de tuin, schil aardappelen, schilder de kamermuren, plooi handdoeken op. Maakt niet uit wat je doet, maar gun je hoofd even ‘vakantie’.

12. Onderhoud de situatie

Druk elke week de pauzeknop in en evalueer: Is je hoofd nog altijd rommelvrij? Zitten er voldoende lentefrisse gedachten in die je gelukkig maken? Stuur bij waar nodig.

Zo geniet je 365 dagen lang van je lenteschoonmaak!

Lees ook ‘Rust in je huis en je hoofd’

Pak de tastbare buitenwereld aan om ook binnen in je hoofd orde op zaken en rust te brengen.

Met een opgeruimd hoofd door het leven? Dat kan!

Maak van dit jaar je beste ooit. Zet samen met je Barking Dogs personal coach de eerste stap op weg naar verandering. In een coachingstraject maken we je nieuwe goede gewoontes, en de weg ernaar toe, haalbaar én duurzaam.

Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet.

PS: Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

 

Over de auteur: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(Dit artikel van Sara Van Wesenbeeck werd voor het eerst gepubliceerd op 14 april 2017)
(c) foto: Shutterstock – Mindscape studio

Libelle.be – Organiseren kun je leren: tips voor drukke mama’s

Is hollen door het leven de enige sport die je beoefent en brandjes blussen je specialiteit? Dan mag je jezelf gerust ‘spitsuurvrouw’ noemen. Je combineert een drukke baan met een gezin en een druk sociaal leven. Dan kan het wel eens te veel worden. Gelukkig kun je dit met enkele slimme (organiseer)tips voorkomen.

Life coach, personal organizer en auteur van ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’ Sara Van Wesenbeeck helpt je organiseren.

Ga aan de slag met de tips van organizing expert Sara Van Wesenbeeck op Libelle.be.

Libelle Mama en Libelle.be: Zo leer je je kinderen helpen in het huishouden: tips van onze expert

Naar aanleiding van de ‘Belgische Organizing Week’, een initiatief van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, BBPO-FBPO, publiceren Libelle.be en Libelle Mama vandaag en morgen nuttige organizing-tips van Sara Van Wesenbeeck, professional organizer en voorzitter van de beroepsvereniging.

Zo leer je je kinderen helpen in het huishouden: tips van onze expert

Wellicht koester je, zoals veel ouders, de wens dat je kinderen hun steentje bijdragen aan het huishouden, maar daar lijkt in het drukke leven van je gezin niet altijd tijd voor te zijn. Door je kinderen in het huishouden te laten helpen, hun taken te geven en daar een goede gewoonte van te maken, geef je vaardigheden mee waar ze de rest van hun leven de vruchten van zullen plukken.

Op de websites van Libelle en Libelle Mama geeft professional organizer en life coach Sara Van Wesenbeeck alvast inspiratie en nuttige tips om je kinderen te leren helpen in het huishouden:

Lees hier Sara’s slimme tips.

Dit interesseert je beslist ook

Sara Van Wesenbeeck schreef ook verschillende boeken die bij Lannoo uitgegeven zijn, waaronder:

 • ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’: bestel het boek hier
 • ‘Rust in je huis en je hoofd’, het slimme organizing boek (nu tijdelijk te verkrijgen aan 10 euro in plaats van 19,99 euro): bestel het boek hier

Aan de slag met je persoonlijke organizing coach? Dat kan met Barking Dogs!

Weet je niet waar of hoe te beginnen met het organiseren van je papierwerk, je tijd, je spullen, je huishouden, je werk?

Draai niet langer in cirkels en contacteer je persoonlijke organizing coach. Met een coach aan je zij, bereik je al je doelen en kun je aan de slag met nieuwe goede gewoontes.

Barking Dogs biedt onder meer:

 • Thuiscoaching door een professional organizer: Creëer structuur in je thuisplanning, overzicht in papierwerk en spullen, rust in je hoofd, minder stress en tijd voor datgene wat er echt toe doet.
 • Office organizing door een professional organizer: Laat je door een deskundige organizer coachen bij het aanbrengen van structuur op je werkplek en vergroot je productiviteit, win tijd en beperk stress. In je bedrijf, op je afdeling, in je team, op je werkplek.

Je realiseert het samen met Barking Dogs en organizing coach en expert en Belgisch organizing pionier Sara Van Wesenbeeck en haar team!

Contacteer Barking Dogs. We bijten niet!

Maak van dit jaar je beste ooit! Bij Barking Dogs ben je in goede handen om dat met succes te realiseren.

Contacteer Barking Dogs hier. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

We bijten niet!

 

Liefde is… elkaar organiseren

Valentijndag: Liefde is... elkaar organiseren - door life & business coach, senior professional organizer en mediator en conflictcoach Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be

Jarenlang gelukkig met elkaar samenleven, dat wens ik je toe. Maar wat doe je als je partner een andere organisatiestijl heeft dan jij? Dat brengt grijze haren, stress en conflicten met zich mee. Toch hoeft dit in een relatie geen punt van discussie te zijn.

Vanaf nu wordt samenleven met elkaar leuk en ontspannend. Ga aan de slag met deze 10 verrassende ‘happy together’-tips.

10 verrassende Valentijntips (voor partners met een andere organisatiestijl)

Zo blijf je ook de 364 andere dagen na Valentijndag prettig en gelukkig samenleven met een partner met een andere organisatiestijl:

Wees tolerant

Laat dat je leidraad zijn bij het samenleven met je partner. Denk niet dat je (de organisatiestijl van) je partner kunt veranderen. Probeer daarom compromissen te sluiten in plaats van te discussiëren of te argumenteren.

Inspireer je partner of geef het goede voorbeeld

Je kunt altijd iets van elkaar leren. Laat je door elkaar inspireren bij het updaten en verbeteren van de organisatie van je leven, gezin en werk. Kijk hoe je partner het doet of vraag hoe hij/zij het aanpakt. Of geef gewoon het goede voorbeeld en hoop dat je partner er iets van opsteekt.

Word niet elkaars butler

Als jij altijd zijn/haar spullen opruimt, dan heeft hij/zij geen enkele reden om het zelf te doen, of om eraan te denken dat het bij zijn of haar takenlijst hoort.

Herbekijk de taakverdeling in functie van je talenten en wensen

Taakverdeling in een koppel of gezin groeit doorheen de jaren vaak ‘organisch’; er worden meestal geen of vage afspraken rond gemaakt. Maak de taakverdeling bespreekbaar en herbekijk ze in functie van wat je graag doet en waar je goed in bent. Maak goede afspraken. Zo geraken klussen sneller afgewerkt, win je tijd die je dan voor leuke dingen kunt gebruiken.

Organiseer een meeting met je partner

Steek geregeld de koppen bij elkaar om de gang van zaken in je relatie of gezin te bespreken: Loopt alles zoals je het wenst? Wat kun je bijsturen zodat iedereen (nog meer) tevreden is en jullie organisatie en planning voortaan op wieltjes loopt?

(Lees ook mijn blogpost Op het menu: de gezinsvergadering)

Houd elkaar op de hoogte van veranderingen in de organisatie van je gezin

Deel veranderingen in de organisatie en planning meteen mee: vertel waar spullen hun vaste plaats hebben, dat de winterkleren in de kleerkast nu plaats hebben gemaakt voor de zomerkleren, dat je dochter op woensdag zwemles volgt en niet langer op zaterdag… Voortaan geen onaangename verrassingen en frustraties meer of eindeloze zoektochten naar de schaar of naar je favoriete Hawaï-hemd.

Geef je partner een ruimte waar zijn of haar (andere) organisatiegewoontes jou het minst storen

Zorg dat je elk een eigen bureau of bureautafel hebt, een eigen kleerkast of zelfs een eigen reiskoffer. Zo kun je ongestoord en naar believen je spullen organiseren en ordenen zonder dat je partner er last van heeft.

Moedig elkaar aan

Laat je partner geregeld weten dat je blij bent met zijn/haar inzet.

Gebruik humor en relativeer

Kijk voortaan door een andere (bijvoorbeeld een roze) bril naar de zogenoemde ‘mankementen’ in de organisatiestijl van je partner. Je zal zeker ook positieve dingen ontdekken. Of… je zal je voortaan minder storen aan het gedrag van je partner.

Happy Valentine’s day!

Krijg je eenden (eindelijk) op een rij met Barking Dogs coaching

Maak van dit jaar je beste ooit. Zet samen met de Barking Dogs coach de eerste stap op weg naar verandering. In een coachingstraject maken we je nieuwe goede gewoontes, en de weg ernaar toe, ook haalbaar én duurzaam.

Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet.

PS: Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

 

Over de auteur: Life & business coach - Professional organizer - mediator - spreker - auteur Sara Van Wesenbeeck @ Barking DogsSara Van Wesenbeeck is life & business coach, erkend bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, artsen en specialisten, onderwijspersoneel, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een betere worklife-balans en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek, Het slimme budgetboek en Rust in je huis en je hoofd en ze is een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Sara Van Wesenbeeck en Barking Dogs zetten je in de juiste versnelling voor effectief, gelukkig, gezond en succesvol leven en werken.
Contacteer Barking Dogs en Sara Van Wesenbeeck. We bijten niet! www.barkingdogs.be.
(Dit artikel van life & business coach en professional organizer Sara Van Wesenbeeck werd voor het eerst gepubliceerd op 14 februari 2011).
(c) Foto: Shutterstock

HLN.be: ‘Thuiswerken wérkt: expert geeft tips voor je home office’

Thuiswerken wérkt: expert Sara van Wesenbeeck geeft tips voor je home office - www.barkingdogs.beVandaag op de website van Het Laatste Nieuws: de slimme thuiswerktips van Sara Van Wesenbeeck, organizing expert, life & businesscoach en auteur van onder meer ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’.

Thuiswerken wérkt: expert Sara van Wesenbeeck geeft tips voor je home office

Wil je van thuiswerken een succesverhaal maken, dan mag je de thuiswerktips van Sara op HLN.be niet missen.

Met Barking Dogs op weg naar werken met minder stress

Ben je in je werkomgeving op zoek naar het realiseren van groei en verandering? Wil je optimaal en effectief functioneren en communiceren? Je volle potentieel bereiken?

Wil je zelf, je team of individuele medewerkers beter leren omgaan met stress? Of prioriteiten kunnen bepalen, al je deadlines kunnen halen, makkelijker kunnen afbakenen, neen leren zeggen of delegeren? Eindelijk grip krijgen op je mailbox, tijd en agenda?

Heb je nood aan persoonlijke coaching bij het bewaren en bewaken van je worklife-balans of om de dagelijkse (werk)stress te leren hanteren? En houd je eraan om dit alles duurzaam aan te pakken?

Dan ben je bij Barking Dogs en life & business coach, organizing expert en conflictbemiddelaar Sara Van Wesenbeeck aan het juiste adres!

We coachen je met plezier – en met kennis van zaken – bij het bereiken van al je nieuwe doelen.

Contacteer Barking Dogs hier. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis.

En… we bijten niet!

 

 (c) Foto: Unsplash

Goed Gevoel: Nood aan orde in huis? Lees ‘Rust in je huis en je hoofd’

'Rust in je huis en je hoofd' - hét opruimboek van professional organizer Sara Van Wesenbeeck - www.barkingdogs.be“Opruimboeken scoren”, schrijft Goed Gevoel op de website, “maar werken ze ook?”

De redactie nam de proef op de som en selecteerde haar favoriete toptips uit ‘Rust in je huis en je hoofd’, hét organizingboek van professional organizer, Belgisch organizing pionier en life & business coach Sara Van Wesenbeeck.

 • ‘Rust in je huis en je hoofd’ is de ge-üpdate versie van het in 2011 verschenen ‘Het slimme organizing boek’.
 • Dit boek van Sara Van Wesenbeeck was het allereerste organizingboek in België.

Top-tips voor orde in je huis

Lees de opruimtips en organizingadviezen uit ‘Rust in je huis en je hoofd’ van organizing expert Sara Van Wesenbeeck op de website van Goed Gevoel.

Tijdelijk aanbod: ‘Rust in je huis en je hoofd’ voor slechts 10 euro

‘Rust in je huis en je hoofd’ is uitgegeven bij Lannoo en kost 19,99 euro. Je kunt het nu tijdelijk aankopen voor slechts 10 euro.

Wees er snel bij, want het aanbod is beperkt!

Bestel ‘Rust in je huis en je hoofd’ via onderstaand bestelformulier.

Meer over ‘Rust in je huis en je hoofd’:

 • Auteur: professional organizer en life & business coach Sara Van Wesenbeeck
 • Uitgegeven bij Lannoo: ISBN 978 94 014 4422 4
 • Het boek telt 216 pagina’s
 • Te koop in België en in Nederland
 • Kostprijs: 19,99 euro (nu tijdelijk aanbod voor 10 euro) + 3,50 euro portkosten per verzonden exemplaar (tarieven enkel geldig voor verzending binnen België, tarieven voor verzending naar het buitenland op aanvraag)

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Rust in je huis en je hoofd’:

 • STAP 1: Vul hier onderaan het bestelformulier in.
 • STAP 2: Vermeld zeker je adres + het aantal boeken dat je wenst te bestellen.
 • STAP 3: Schrijf dan de kostprijs over van het aantal boeken dat je wenst te bestellen: 10 euro (tijdelijk aanbod) per boek + 3,50 euro portkosten (per besteld exemplaar in België, portkosten andere landen op aanvraag) op het rekeningnummer van Barking Dogs: IBAN BE71 0689 0760 4169 – BIC GKCCBEBB.
 • STAP 4: Van zodra Barking Dogs je betaling heeft ontvangen, krijg je via de post een door Sara Van Wesenbeeck gesigneerd exemplaar van ‘Rust in je huis en je hoofd’ toegestuurd.

 

Voornaam en naam *
Adres *
Telefoonnummer *
Aantal exemplaren *
Titel *
Opmerkingen
Barking Dogs respecteert je privacy